1.2.2008

Tennessee

Tennesseen löysi espanjalainen kapteeni 1500- luvulla, kulkiessaan Tanasqui nimisen intiaanien asutuksen läpi. Ensimmäisen kerran Tennessee liitettiin Yhdysvaltoihin vuonna 1796, josta se kuitenkin jo vuonna 1861 erosi. Vain viisi vuotta myöhemmin, sisällissodan jälkeen 1866 Tennessee liitettiin, tällä kertaa pysyvästi, takaisin Yhdysvaltoihin.

Tennessee on osavaltio Yhdysvaltain itäosissa ja se sijaitsee keskellä Yhdysvaltain puuvillavyöhykettä. Sen merkittävin osa taloudesta perustuukin puuvillan viljelyyn ja jalostamiseen. Tennesseen väkiluku on 5 797 289 asukasta joista sen suurimmassa kaupungissa Memphisissä asuu 650 000. Tennesseen pääkaupunki on Nashville.

Tennesseestä on kyselyjen mukaan demokraattien voittajaksi nousemassa Hillary Clinton 49%:lla Barack Obaman jäädessä 35:een ja rebuplikaanien voittajaksi tiukalla pelillä tulisi John McCain, Mitt Romneyn saadessa 29% ja Mike Huckabeen 23% äänistä.

Linkit

http://www.sayl.fi/usa-faktaa/osavaltiot/tennessee

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tennessee

http://www.rasmussenreports.com/content/search?SearchText=tennessee&SearchButton.x=0&SearchButton.y=0&SearchButton=submit

- BJ

Ei kommentteja: