16.5.2008

Obama saa Edwardsin tuen

















"Yhdysvaltain presidenttikisasta aiemmin pois jättäytynyt John Edwards asettuu tukemaan Barack Obamaa. Obaman kampanjalähteiden mukaan Edwards antaa virallisen ilmoituksensa Obaman tukemisesta tänään." HS, 15.5.08

Clintonin alamäki siis vain jatkuu. Koskahan hymy hyytyy?

uutispäivystäjä, Anni

McCain ottaa vihdoin kantaa Irak-kysymykseen

"Yhdysvalloissa republikaanisen puolueen tuleva presidenttiehdokas John McCain on ottanut ensimmäistä kertaa kantaa amerikkalaisten sotilaiden Irakista vetäytymisen aikatauluun. Hän sanoi, että Irakin sota voidaan voittaa vuoteen 2013 mennessä ja että amerikkalaiset joukot voidaan sitten kutsua pääosin kotiin." AP, Reuters, Yle, 16.5.08

Molemmat demokraatit ovat luvanneet aloittaa vetäytymisen, heti virkakautensa alussa, jos vain virkaan pääsevät.
McCain otti siis toisenlaisen linjan, joten tulevassa koitoksessa tulee varmasti vahvasti näkymään se, mitä Amerikan kansa on Irakin sodasta mieltä.

uutispäivystäjä, Anni

15.5.2008

"Hold on one second there sweetie"

New York Times uutisoi tänään, 14.5, myös Obaman uusimmasta kömmähdyksestä.
“hold on one second there sweetie” tuli Obama sanoneeksi eräälle naisreportterille, tämän yrittäessä esittää kysymystä. Vastausta reportteri ei koskaan kysymykseensä saanut, mutta hyvän kohun hän sai tapauksesta aikaan.

McCainista vastaavia otsikoita ei juuri näy. Mitä se kertoo? Hänen hyvästä käytöksestäänkö vain? Sitä on vaikea sanoa, mutta aika näyttää tuleeko tilanne muuttumaan. Nyt kun demokraattien keskuudessa on harjoiteltu loan heittoa puolueen sisällä, niin luulisi että siellä oltaisiin kovassa iskussa varsinaista taistelua ajatellen. Vai joko voimat loppuivat?


uutispäivystäjä, Anni

Länsi-Virgiana odotetusti Clintonille

Kuten odotettiinkin, Clinton voitti Obaman Länsi-Virginiassa. Vaikka voitto olikin selkeä, Clinton sai noin 67% äänistä, ei sen uskota elvyttävän Clintonin mahdollisuuksia.


uutispäivystäjä, Anni

13.5.2008

Hillaryn ennustetaan luovuttavan

New York Post ennustaa Hillary Clintonin luovuttavan viimeinkin presidentin vaali taistonsa. Heidän mukaansa Hillaryn puheet ovat antaneet ymmärtää hänen jatkavan mukana vielä West Virginiassa, Kentuckyssa ja Oregonissa ja jättäytyvän kisasta näiden kaupunkien jälkeen. Syynä arvailuun on se, että Hillary ei maininnut mitään jatkosta edellä mainittujen kaupunkien jälkeen.

Tähän voi olla syynä sekin, että lauantaina kolme supervalitsijamiestä ilmoitti asettuvansa Obaman tueksi.

Obaman etumatka tällä hetkellä on niin vahva, että Clintonilla ei ole enää aikoihin ollut lähes mitään mahdollisuutta voittoon ja tästä syystä hänen mukana roikkumisensa ihmetyttääkin, sillä se vain pilaa hänen ja Obaman välejä parantaen näin McCainin asemaa todellista taistoa ajatellen.

Obama johtaa tällä hetkellä 1871-1698 ja hänen kerrotaan jo mokanneensa esiintymisiään sen mukaan, että voitto on varma.

"tarkkailija"

Clinton lähtee Länsi-Virginiaan ennakkosuosikkina

"Yhdysvalloissa Hillary Clinton lähtee tiistaina ennakkosuosikkina Länsi-Virginian esivaaleihin. Tuoreimpien ennusteiden mukaan Clinton voittaisi kilpailijansa Barack Obaman Länsi-Virginiassa kirkkaasti. Mahdollisesta murskavoitosta huolimatta Clintonin mahdollisuutta päästä demokraattien presidenttiehdokkaaksi pidetään pienenä."

DPA, YLE Uutiset, 13.5.08

Lisäksi Yle mainitsee uutisessaan, että Obamalla on nyt ensimmäistä kertaa Clintonia suurempi kannatus myös supervalitsijamiehissä mitattuna.


uutispäivystäjä, Anni

11.5.2008

Paljastava timetube

Kokeilkaapa näppärää työkalua, jolla voi saada Maailman mahtavimpaan uuden näkökulman. Napsauta haku ensin vaikka nimellä Obama ja sitten nimellä Clinton tai Hillary!

Osoite on http://www.dipity.com/mashups/timetube ja vinkki Ville Venäläiseltä.

Päivän vaalitieto on, että neljä superdelagaattia on ilmoittautunut Obaman kannattajaksi. Kaksi heistä on ollut aikaisemmin Clintonin kannalla. Näinköhän puolueaktivistit pakottavat ratkaisuun ennen elo-syyskuun vaihteen puoluekokousta?

- vaalipäivystys