28.1.2008

Floridan tilanne republikaanien osalta

Floridassa Rudy Giulianin on pakko kerätä kunnon äänisaalis pysyäkseen mukana vaalitaistossa. Hän kampanjoi vain tärkeimmissä osavaltioissa ja jos hän ei Floridassa saa ääniä, tulee hänelle tukala supertiistai.

Esivaaleissa on toistaiseksi ollut kolme suhteellisen tasavahvaa ehdokasta: John McClain, Mike Huckabee ja Mitt Romney. John McCain on ollut vahvimmin mukana pelissä ja luulen, että hän tulee vahvistamaan asemaansa. Hän vahvisti sitä jo Etelä-Carolinassa, mutta perässä tuli vain muutaman prosenttiyksikön päässä Mike Huckabee.

Ilta-Sanomat epäilee kuitenkin Mitt Romneyn ja John McClainin karanneen muilta republikaaniehdokkailta. Kyseiset ehdokkaat ovat jo ehtineet mustamaalata toisiaan mainoksinkin.

Gallup-tilanne 28.1.2008: John McCain 29%, Mitt Romney 21%, Mike Huckabee 18%, Rudy Giuliani 13%, Ron Paul 5% ja Alan Keyes 1%. Epäröiviä on 12 % ja muita 2%.

- SS


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoiset tulokset

29.1.2008

Rudyn kannalta Florida on tosiaan ratkaiseva ja huomenna tiedämme menikö hänen junansa jo. Tulokset tulevat olemaan muuten mielenkiintoisia tulevia vaalitaktiikkoja ajatellen. Rudyhan pelasi pokeriaan kovalla riskillä jättäessään suuren mediahuomion Iowan ja New Hampshiren väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Totta puhut!

29.1.2008

Luulen, että tässä vaiheessa Rudyn vaalitaktiikka lyö takaisin. Eli valinnoillaan hän on pelannut itsensä ulos pelistä.

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

Huonosti kävi Rudylle

30.1.2008

Ei näytä lupaavalta supertiistaita silmällä pitäen.

Anonyymi kirjoitti...

Rudy lähti

31.1.2008

Rudy hoiti kampanjansa todella huonosti, vai pelasivatko toiset eli McCain aan paremmin ? pitkän aikaa jo ennen vaalien alkua suuri ennakkosuosikki ja ulos jo ennen supertiistaita, ihmettelen mikä on todellinen syy. Mitä demokraatit nyt tekevät, hehän pitivät Rudyä pahimpana vastustajanaan. McCain taitaa yllättää kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tullut koskaan supertiistaita

31.1.2008

Mies joka oli mielipidetiedustelujen ykkönen koko viime vuoden lankesi omaan miinaansa. Ei enää yllätys, mutta jos pari kuukautta sitten olisi kysytty! Joku neuvonantaja saa kyytiä!