21.3.2008

4000 kuolemaa

















Pitkäperjantain aattona kerrottiin tieto, että Irak on vaatinut neljännen tuhannen amerikkalaisuhrinsa. Irak on säilynyt vaaliteemojen ykkösketjussa, vaikka talouden turbulenssit ahdistavat juuri tällä hetkellä vielä enemmän.

USA Todayn sivuilta pääsee tutkimaan jokaista tapahtunutta kuolemaa. Se voi herkistää Obaman ohjelmalle, jossa luvataan kotiuttaa amerikkalaiset puolessa toista vuodessa. McCainilla on toisenlainen lupaus ja näyttö. Hän vaati vuosi sitten lisää voimaa ja sitä saatiinkin. Kuolemantapausten määrä kääntyi laskuun, mutta kuinka pysyvästi? Luvut uhkaavat kääntyä takaisin nousuun. Nämäkin diagrammit löytyvät "kuoleman sivuilta".

- USA Today

Bill Richardson Obaman taakse

Uuden Meksikon kuvernööri Bill Richardson asettui julkisesti kannattamaan Barack Obamaa. Obam on hänen mukaan kerran "once-upon-lifetime" -johtaja , jolla on edellytykset palauttaa Yhdysvalloille maailman moraalinen johtajuus.

- New York Times

19.3.2008

Asemasota vai piinaviikko?

Pressan vaaleissa tyhjiö täyttyy milloin milläkin. Niin kai on elämässä yleisemminkin. Ihminen pitkästyy, kun ei tapahdu mitään oikeasti kuten esivaali, jossa voisi laittaa ehdokkaat järjestykseen tarkoin numeroin.

Ehdokkaat tekevät kyllä töitä hartiavoimin, mutta tieto siitä ei kantaudu Suomeen asti. Hesarikin on ollut ihan hiljaa monta päivää. Yksi 50 osavaltion laajuinen gallup osui kuitenkin silmiin. Sen mukaan molemmat demokraattiehdokkaat edelleen voittaisivat McCainin. Mutta eihän siitä ole kuin pari kuukautta, kun Clinton oli meidän kaikkien mielissä ylivoimainen. Ja vaaleihin on vielä yli seitsemän kuukautta.

Hei, tälläinen kuva tuli vastaan. Se on US Politics -sivuilta. Toivon ettei opetustarkoituksissa synny tekijänoikeusrikkomuksia. Pakko oli kuitenkin laittaa esiin, kun en ymmärrä mistä tässä on kyse. Ehkä joku tietää!

16.3.2008

Mitään ei jätetä huomiotta

Barack Obama ei pidä mitään itsestäänselvänä. Hän saapui Indianaan vierailemaan ja pitämään puhetta ensimmäistä kertaa vuoteen. Pennsylvania tulee olemaan seuraava virstanylväs, mutta Indianan äänestäjät eivät paina vaakakupissa ainakaan kuukauteen. Obama teki selväksi, että kaikki ei nyt riipu Pennsylvaniasta, vaan jäljellä olevilla kahdeksalla osavaltiolla on merkitystä taistelussa delegaateista.

New York Timesin mukaan Hillary suuntaa Indianaan torstaina. Jos hän onnistuu saamaan ison osan Indianan 72 delegaatista puolelleen, se on yhtä hyvä kuin se arvioitu siivu 142 delegaatista Pennsylvaniasta, josta kaikki nyt saavat ainakin jotain.

-Kloonisetä-

Loppu on yhtä jännitystä, siis kilpailu sen kun kiihtyy

Hs. 13.3 artikkelista.

”Obama voitti myös lauantaina Wyomingissa ja johti keskiviikkona CNN-kanavan laskelman mukaan valitsijamiesäänin 1 611–1 480, kun voittoon tarvitaan 2 025. Lukemaan ei enää pääse esivaaleilla, joten asian ratkaisevat tavalla tai toisella puolueen merkkihenkilöt.”

Nyt puolueen merkkihenkilöillä onkin kova pähkinä purtavaksi. Clintonin voittaessa Texasissa ja Ohiossa viimeviikolla, on hän vahvempi vastaehdokas republikaanien John McCainille.
Obama taas toisaalta johtaa Clintonia valitsijamiehissä.

Kummankaan rintaman loanheitto ei siitä kyllä näytä olevan vähentynyt. Clintonia tukeva Geraldine Ferraro sanoi Obaman päässeen näin pitkälle vaaleissa vain siksi, että hän on musta mies. Obaman kampanja syytti Ferraroa rasismista, mistä tuohtuneena tämä myös syytti Obamaa rotukortin vetämisestä aina esiin, kun Obama jostakin tuohtuu. Clinton vetäytyi irti Ferraron puheista.

Viime viikolla Obaman neuvonantaja joutui sanoutumaan irti kutsuessaan Clintonia Hhirviöksi.
Kaiken lisäksi New York Times kertoo, että Floridan mitätöity äänestys uusittaisiin kesäkuussa postiäänestyksellä. Demokraattinen puoluehan otti Floridalta ja Michiganilta valitsijamiehet liiaksi aikaistettujen esivaalien takia.

Meneekö tämä teistäkin sekavammaksi?