2.5.2008

N.Y.T. povaa käännettä


New York Times ennustaa uuden käänteen tapahtuneen. Obaman aura on kääntynyt laskuun ja Clinton hinaa vuorostaan itseään ylöspäin.


- Lähde: New York Times

1.5.2008

Vaaliryhmältä kannatusta kaikille

Nettilukion blogiryhmä ennusti ja äänesti kolmannen kerran Pennsylvanian esivaalien yhteydessä sitä, kenestä lopulta tulee Yhdysvaltain presidentti eli maailman mahtavin henkilö. Tasaista on.

Clintonin ja Obaman kannatus demokraattiehdokkuudesta menee tasan. Hillary Clinton kuitenkin johtaa 40 prosentilla presidenttiveikkausta, vaikka on joutunutkin selvästi perääntymään edellisestä veikkauksesta. McCainia ja Obamaa ennustaa vajaa kolmannes vaaliryhmästä seuraavaksi presidentiksi. Argumentteja on puolesta ja vastaan.

Nainen maailman johtajaksi on kohottava ajatus!



"Hillary Clintonille täytyy olla karttunut kokemusta vuosien varrella, toimiessaan valtakunnan ensimmäisenä naisena. Hänellä on ensiluokkaiset mahdollisuudet, ja hän voi voittaa myöskin monien mielipiteet puolelleen olemalla mahdollinen ensimmäinen nainen valtakunnan presidentiksi."


Värillinen ennakkoluulojen murtaja



"Luulisin Obaman olevan vahvoilla koska hän on ensimmäinen värillinen presidentti ehdokas ja koska hän ei ole niin vanha kuin suurin osa muista. Hän myös näyttää niin kiltiltä, että jotkut saattavat äänestää jo sitäkin. Pysyn edelleen samoilla linjoilla. Noihin vanhoihin mielipiteisiin vielä lisäisin, että Hillarylla en usko olevan mahdollisuuksia voittoon, koska hän on jäänyt kiinni valehtelusta ja koska hänen loan heitto kampanjansa on ollut rumempaa ja näkyvämpää, kuin Obaman."


McCain iskee taustalta kun vastustaja on loattu



"Barrack Obama pääsee demokraattien ehdokkaaksi, sillä hänellä on niin tukeva johto. McCain vie koko potin, sillä Hillary on heittänyt sen verran lokaa Obaman niskaan."


Mutta kääntyykö virta vielä kerran?


"Peli näyttää selvältä, mutta amerikkalaisessa politiikassa muutokset tapahtuvat hiljaa peiton alla ja hyppäävät ykskaks esiin kuin Valentinen päivän kummitus. Muutos on tapahtunut ennenkuin se huomataankaan."


- vaaliryhmä

27.4.2008

15 kuukautta tulee kasaan

Obama ja Clinton ovat kampanjoineet jo 15 kuukautta eikä loppua näy. Tämä on tuonut esiin heidän fyysisen ja henkisen kunnon. Molemmat ovat joutuneet jopa pisimpinä päivinä valvomaan 20 tuntia. Molemmat yrittävät kuitenkin mahdollisuuksien mukaan nukkua mm. lentokoneessa. Haastavaksi vielä Obamalle ja Clintonille tekee se, että heidän on oltava koko ajan iloisia sekä pirteitä ja aina valmiita vastaamaan haastaviinkin kysymyksiin.

Molemmilta osapuolilta kysyttiin miten väsymys vaikuttaa kampanjointiin.
Obama: "Onhan se välillä rankkaa"
Clinton: " Kampanja on kestänyt 15 kuukautta, ja jos aina olisi ollut yhtä kivaa kuin Pennsylvaniassa, se ei tuntuisi 15 vuodelta, Clinton naureskeli.

Molemmille on myös tapahtunut virheitä väsymyksen takia: Obama on puheessaan kehunut John McCainia ja puhunut Amerikan "katkerista" pikkukaupunkilaisista. Clinton on puolestaan luullut laskeutuneensa kerran Bosniassa sala-ampujien tulituksen keskelle, vaikka kuvien mukaan vastassa oli kukkia antanut pikkutyttö.

Uutispäivystäjä Kalle