28.3.2008

Yllätysvoitto Obamalle

Pennsylvanian senaattori Bob Casey asettuu Obmana taakse. Se on yllätys osavaltiossa, jossa gallupit kertovat Clintonin oleva selvässä yli kymmenen prosentin johdossa Obamaan nähden.

Siinä mielessä se ei ole yllätys, että Obamalle vastaavia yllätystlahjoja on tullut viime aikoina runsaasti. Clintonille tuskin ollenkaan.

McCain piti tärkeän puheen eilen. Siinä hän teki surutta eroa nykyisen presidentin ulkopolitiikkaan.

Lopuksi sitkeille lukijoille tietokilpailukysymys. Kuka on kuvassa?

26.3.2008

Hiukan asian vierestä

Suomalaisista ainakin Erkki Tuomioja on vakuuttunut Obaman kampanjasta. Hänen tavoitteenaan on sdp:n puheenjohtajan paikka ja vaalikampanjan tunnuslauseena "me pystymme siihen" eli lähes sana sanaan käännetty suomalainen versio Obaman kuuluisaksi nousseesta lauseesta "Yes we can"
Nähtäväksi jää muuttuvatko myös Suomen vaalit saippua oopperaksi.

"tarkkailija"

Lähteet:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/t/usavaalit/1506996

Obama ja Brad Pitt ovat serkkuja!

Amerikkalaiset sukututkijat sanovat nyt löytäneensä, että Obama ja Brad Pitt ovat serkkuja yhdeksännestä polvesta. Nähtäväksi jää onko tällä uudella löydöllä positiivista vaikutusta Obaman vaalikamppanjalle. Hauska yhteensattuma on, että Clinton ja Angelina Jolie ovat myös sukua toisilleen.

Tästä sukukokouksesta tulisi varmasti erittäin mielenkiintoinen!


"tarkkailija"

Lähteet:
http://www.stern.de/politik/ausland/:Ahnenforscher-Obama-Brad-Pitt-Cousins/615142.html

25.3.2008

Jälleen lisää valheita ja lokaa Obama-Clinton -vyöhykkeellä

Obaman joukot ovat nyt alkaneet muistuttelemaan Clintonia hänen vierailustaan Bosnian sota-alueella 1996. Clinton käytti tätä vierailuaan eräässä vaalikampanjassaan kertoen kuinka suuressa vaarassa hän siellä oli. Clinton sanoi muun muassa juosseensa pää alhaalla koneestaan turvaan.

Obaman joukot ovat lähettäneet videon pätkän Clintonin vierailusta toimittajille, otsikkonaan - video joka täytyy katsoa, senaattori Clintonin vierailu Bosniassa.

Videosta käy hyvin selville, ettei siellä ollut Clintonin mainitsemaa vaarallista tulitusta eikä hänen tarvinnut juosta koneesta pää alhaalle painettuna.

Nyt Clintonin „puhuja“ on sanonut toimittajille, että se mitä Clinton sanoi saattoi ollakin väärinkäsitys. Ja Obaman joukoille he lähettivät viesti, että heidän kannattaisi olla ihan hiljaa sillä Clinton tosiaan oli vaarallisella sotavyöhykkeellä, mutta Obaman paras ulkopoliittinen teko on se, että hän asui lapsena Indonesiassa.

Vielä video jonka Obaman ryhmä lähetti eteen päin:

http://www.youtube.com/watch?v=Pef5AUt-tic

Lähteet:

http://blog.washingtonpost.com/sleuth/2008/03/obama_camp_again_assails_clint.html

http://www.stern.de/politik/ausland/:US-Vorwahl-Clinton-Judas-Demokraten-/614927.html?nv=rss


- tarkkailija

23.3.2008

Facebook – trendikäs media nuorille

Tulevaisuus, eli nuoret, ovat menettäneet uskoaan Clintoniin. Obaman trendikkyys taas sen kuin vain kasvaa, McCainin laahatessa molempien demokraattiehdokkaiden perässä. Facebook tuo esille nuoremman sukupolven mielipidettä, mutta kuinka tärkeää se on loppupeleissä vaalien lopputuloksen kannalta?


Facebook-sivustoilta löytyy kaikenlaista ehdokkaisiin liittyen. On monenlaisia sovelluksia, kuten esimerkiksi testejä siitä onko ehdokkaasi Obama vai Clinton, sekä muita testejä ehdokkaisiin, ja tietämykseesi ehdokkaista, liittyen. Lisäksi myös tavallisia fani-sivustojen tyyppisiä sovelluksia on paljon, joista löytyy tietoa ehdokkaista, heidän parhaita siteerauksiaan jne. Löytyy myös yhteisöjä, joissa kannattajat sopivat tapaamisia ja tapahtumia ehdokkaansa tukemiseen liittyen. Eräskin kannattaja uskoo Obamaan niinkin vahvasti, että on perustanut tapahtuman 'Barack Obama's First Day as President!'. Kaikki vaaleihin liittyvä Facebookissa ei kuitenkaan ole vain kannustusta ja tukemista, vaan yhtälailla löytyy vastustusta ja haukkumista. Facebookissa näkyykin suoraan käyttäjien oma ääni, ja muun muassa tämä piirre tekee siitä medioiden joukossa erilaisen.

Monien sovellusten lisäksi ehdokkailla on sivustoilla tottakai myös omat profiilinsa, jotka vastaavat pitkälti tavallisen facebookin käyttäjän profiilia. Erona on vain, että heillä on erikseen maininta poliitikkoudesta, sekä kohdan 'ystävät' paikalta löytyykin 'kannattajat'. Viimeksi Facebookista kirjoittaessani Clintonin kannatusluvut sivustoilla olivat ylivoimaisesti parhaimmat, mutta tilanne on muuttunut. Tällä hetkellä Barack Obamalla kannattajia on huimat 713,067, Hillary Clintonilla tästä vain murto-osa, 138,262, John McCainin seuratessa perässä 95,886 kannattajan voimin.


Kannatussuhteiden muutos saattaa johtua monistakin seikoista, mutta Clintonin romahdusta saattaisi selittää esimerkiksi eräs yhteisö, ja sen kuvaus josta otan otteen tähän:


Recently Clinton advisers told reporters this about Barack Obama's voters:
“Our people look like caucus-goers,” Grunwald said, “and his people look like they are 18. Penn said they look like Facebook.”
Penn added, “Only a few of their people look like they could vote in any state.”
That's it: Hillary's entire strategy for winning the White House is to make sure young people on Facebook don't vote.
Facebook voters aren't 18 year old slackers. We are engaged. And we vote.
Let's get as many Democrats, Republicans, and Independents to join this group to send a message that stereotypes like this about the youth vote are unacceptable.
Invite 500 friends to be listed as a FOUNDER and 200 to be listed as CO-FOUNDER on the officer list. ”


Clintonin leiri ei siis ole tainnut ymmärtää ottaa Facebookia tosissaan yhtenä tärkeänä mediana, eikä sen käyttäjiä yhtenä tärkeänä äänestäjäryhmänä. Tälläinen vähättely on varmasti saanut monet kannattajat kääntämään kelkkansa.


Myös aikaisemmin Maailman Mahtavin -blokissakin esiin tullut vertaus Obamasta Mac:nä ja Clintonista PC:nä, tuntuisi tähän tilanteeseen osuvalta. Ehkä myös tämä julkisuuskuva on osaltaan vetänyt Clintonin suosiota alaspäin Facebookissakin, tai sitten Clintonin romahdus Facebookissa, ja nuorten keskuudessa muutenkin, on juuri luonut tätä julkisuuskuvaa.


Joka tapauksessa Clinton on mennyt aliarvioimaan nuorten äänen tärkeyden, ja varmasti katuu sitä jo nyt. Facebook on suuren äänestäjäjoukon kohtaamispaikka, jota ei sovi väheksyä.



-Anni