1.2.2008

Clintonin profiili

Hillary Clinton haluaa miellyttää kaikkia. Tästä johtuen hänen todellisia mielipiteitään ei ole ihan helppo löytää, ja useat lausunnot ovat ympäripyöreää jaarittelua. Kärkeviä ja ehdottomia mielipiteitä Clintonilta on vaikea saada, mutta vakainten hän tuntuu seisovan yleisen hyvinvoinnin tavoittelemisen takana, sosiaaliturvan, terveyden huollon yms. kautta.

Hillary Clintonilla on paljon julkisuuden tuomaa nimekkyyttä, joten hän on kaikkien tuntema ehdokas. Julkisuutta hän on kuitenkin saanut pitkälti miehensä ansiosta, ja Billin julkisuuskuva ei ole kaikista paras. Asiaan siis liittyy myös huonoja puolia, mutta tunnettavuuden tärkeyttä ei pidä silti aliarvioida.

Hillaryllä ei myöskään ole kärkkäitä ja kiistelyä aiheuttavia mielipiteitä, joten hän on helppo valinta monelle äänestäjälle. Lisäksi hänen sukupuolensa voi tuoda hänelle ns. 'ilmaiseksi' monen naisen äänet. Ärsyttävää Clintonissa taas voi monien mielestä olla hänen 'täydellisyytensä'. Ihmisiä, joilla on itsellään ehdottomia tai äärimmäisiä mielipiteitä, voi ärsyttää Clintonin ympäripyöreä kaikkien miellyttämisen yrittäminen.

Hänen taustansakin on suhteellisen puhtoisen miellyttävä, ja se saattaa vähentää hänen katu-uskottavuuttaan, jos vertailukohdaksi otetaan vaikkapa vuosia sotavankina viettänyt ehdokas. Clinton on vaalitaistelussa vahvoilla, ja hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä pitkälle. Pienetkin seikat saattavat kuitenkin tuoda mukanaan yllättäviä muutoksia, joten mikään ei ole varmaa.

- AP


Ei kommentteja: