2.3.2008

Saksassa ja Suomessa Yhdysvaltojen vaaleista kirjoitetaan maltillisesti, Uruguaiyn media vaivaa obamania

Yhdysvaltojen vaaleista kirjoitetaan rauhallisesti ja kriittisesti Saksassa ja Suomessa. Kummassakin maassa vaaliuutisointi seuraa Yhdysvaltojen tapahtumia ottamatta kantaa vaalien lopullisesta tuloksesta tai sen vaikutuksesta Eurooppaan.

- Suomessa ehdokkaiden politiikkaa esitetään etupäässä Irakin sodan avulla, toteaa Suomen kirjeenvaihtajamme. – Profiileja esitetään, mutta Euroopasta, saati Suomesta ei esitetä arveluja.

Saksassa Yhdysvaltojen vaaleja seurattiin tiivisti ja innokkaasti ennen ns. supertiistaita, jonka jälkeen vaaliuutisointi rauhoittui.

- Meno on lähes kokonaan lopahtanut. Mediassa pyörii nyt lähinnä vitsejä ja niin sanottuja parhaita paloja sekä välillä koosteita siitä mihin suuntaan ihmisten mieliala on muuttumassa, kirjoittaa Saksan kirjeenvaihtajamme.

Myös Venäjällä uutisointi on maltillista. Joskin kirjeenvaihtajastamme ”demokraatit saavat hieman enemmän sympatiaa kun republikaanit.

Uruguayn mediassa sitä vastoin lehdistön omaa mielipidettä ei peitetä. Obama on ehdoton ennakkosuosikki, kertoo kirjeenvaihtajamme. Tosin maan vallannut ”obamania” luultavasti laantuu Obaman aseman vahvistuessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika kiva panoraama. Kyllä tässä pientä makua on siitä, että tässä samalla valitaan maailmalle johtotähteä.

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

Osti tänään erään Saksalaisen lehden,(vähän niin kuin Suomessa SK) ihan vain sen takia, että siinä oli koko kannen kokoinen Obama ja tekstinä: Millainen mies on hän, jonka varaan maailma luottaa?
16:sta sivun pituinen juttu oli täynnä suuria (positiivisia) kuvia Obamasta ja tiivistelmä hänen elämästään. Lopussa vielä juttu rasismista USA:ssa ja lyhyitä katkelmia muista mustista pärjääjistä.
Tämä oli nyt ensimmäinen artikkeli, jonka olen lukenut, jossa näin vahvasti kallistutaan johonkin suuntaan. Aikaisemmin artikkelit ovat olleet hyvin puolueettomia, vain faktat selventäviä, mutta luulen/oivon, että koska tämä kirjailija uskaltaa tuoda oman mielipiteensä esille, niin muut seuraavat pian perässä.

"tarkkailija"