5.3.2008

Barack Obamaa viime aikoina

Tässä viime aikojen tietoja Barack Obamaan liittyen


Yle 3.3 Venäjän vaalit

Obama kommentoi olevansa pettynyt siihen etteivät vaalit olleet täysin vapaat. Hän sanoi myös, että Yhdysvaltain on tulevaisuudessa tehtävä yhteistyötä Venäjän presidentin kanssa, mutta samalla tuettava maan demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa.


HS 1.3 Mainospelottelu syytöksiä

Barack Obama syytti Hillarya yrityksestä pelotella äänestäjiä uusimmalla tv-mainoksellaan. Texasissa esitettävässä mainoksessa on nukkuva lapsi ja siinä kysytään, kuka ehdokkaista on soveliain vastaamaan kansalliseen hätätilanteesen liittyvään puheluun.


HS 27.2 Oscar-gaalasta

Koomikko Jon Stewart vitsaili sunnuntaina juontamassaan Oscar-gaalassa Obaman vaikeuksista nousta Yhdysvaltain presidentiksi jo yksistään nimensä perusteella.

Tässä Helsingin Sanomien arkistosta otettuja Stewartin kommentteja:

"Hän ei ole vain afrikkalaisamerikkalainen. Hänen nimensä on Barack Hussein Obama. Keskimmäinen nimi on sama kuin Irakin entisellä tyrannilla. Hänen sukunimensä rimmaa Osama [bin Ladenin] nimen kanssa"

"Kaikki muistanevat Gaydolf Titlerin huonosti sujuneen presidenttikampanjan 1944. Harmi. Titlerillä oli niin paljon hyviä ajatuksia, mutta emme vain pystyneet sulattamaan hänen nimeään. Ja viiksiään."

Stewart totesi lisäksi, että demokraattien kilpa Obaman ja Hillary Clintonin välillä on kerrassaan historiallinen. "Yleensä kun näet mustan miehen tai naisen presidenttinä, asteroidi on iskemäisillään Vapaudenpatsaaseen."

http://www.yle.fi/uutiset/

http://www.hs.fi/arkisto/


Anni

Ei kommentteja: