3.3.2008

Colorado jatkaa perinteitään

Colorado, tuo kalliovuorille ulottuva osavaltio omaa yli nelisen miljoonaa asukasta, joista suurin osa on pakkautunut pääkaupunkiin Denveriin.

Osavaltio on aina ollut vahva republikaanien kannattaja. Ainoastaan kahdesti osavaltion enemmistö kannatti demokraatteja presidenttipelissä. Toinen tapahtui vuonna 1964 ja toinen kaksikymmentäkahdeksan vuotta myöhemmin 1992. Yllättävää, sillä demokraateilla on useimmiten ollut vahva kannatus suuressa asutuskeskuksessa, Denverissä. Toisaalta republikaanit ovat yleensä hallinneet muuta osaa Coloradosta,

Ei ole mikään ihme, että Denverissä on demokraattimyönteistä, sillä siellä majailee koko Coloradon espanjasukuiset asukkaat ja latinot, joita on neljänneksi isoin keskittymä kaikista 50 osavaltiosta. Coloradon asukkaista 9,7% on ulkomaalaisia ja väestöstä 3,7% on laittomia maahanmuuttajia.

Coloradossa äänestettiin esivaaleissa supertiistaina. 43% Äänesti Mike Huckabeeta republikaaniehdokasta, 10% Clintonia ja 15% Obamaa. Kukaan muu ei saanut Coloradosta mainittavasti ääniä.

Huckabeen menestys saattaa johtua siitä, että myös Colorado on täynnä konservatiivisia kristillisiä ryhmittymiä. Kenties Huckabeen voimakkaat uskonnolliset mielipiteet ovat vaikuttaneet asiaan.

-Kloonisetä-

Ei kommentteja: