5.3.2008

Clinton voittoon!


Hillary voitti varmasti Ohion ja tällä kellonlyömällä ensimmäiset mediat kertovat, että hän voitti myös Texasin! Clintonilla on 51% äänistä, kun 77% äänistä on laskettu. Obaman ääniosuus on 47%. Jos niin on huima taistelu jatkuu!

Vaikuttivatko vetoomukset naisiin? Vai ryvettikö loanheitto? Vai ratkaisivatko latinot Texasin ja teollisuustyöläiset Ohion, kuten pitkään ounasteltiinkin?

- New York Times

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, mutta ainakin tämä tarkoittaa sitä, että demarit joutuvat keskittymään vielä tovin omiin rähinöihin, kun McCain voi suunnata jo energiansa itse vaaleihin.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkuvassa painissa on riskinsä. Tähänastiset yllättävät käänteet kertovat, miten nopeasti ihmiset toisaalta kyllästyvät ja toisaalta innostuvat. McCainin vaara voi olla, että jää liiaksi "tapetiksi" tai sitten erehtyy oppimestaroimaan. Edut ovat taatusti suuremmat. Nyt voi keskittyä vahvistamaan rivejä ja keräämään rahaa. Niinkuin kertoi aikaisemmin, mies ehti olla jo aikamoinen tyhjätasku ennen kuin kampanja lähti vetämään. Niin kävi kyllä yhtä paljon muiden mokien kuin omien ansioiden kautta.

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

Miten te muut olette tajunneet ihmisten asettumisen demokraattien tai rebuplikaanien puolelle? Onko suurimmalle osalle ihmisistä tärkeintä hyvän ehdokkaan äänestäminen vai ns. oman puolueen äänestäminen?
Eli seuraavatko ihmiset vaaleja ja kuuntelevatko he mitä mieltä ehdokkaat ovat mistäkin asioista?
Itse olen kuullut juoruja hyvinkin koulutetuista perheistä, joilla on niin vahva uskomus oman puolueensa paremmuuteen ja halveksuminen toista puoluetta kohtaan että lopullisessa äänestyksessä on sama kuka ehdokkaana on. Huhuko?

"tarkkailija"

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on usein hoettu, ettei USA:ssa ole oikeita puolueita. Ajatuksen takana on varmaan se, ettei siellä voi erottaa samalla tavalla oikeisto-vasemmisto -akselia kuin Euroopassa. Toinen syy on se, että puolueet ovat aivan eri tavalla organisoituneita. Organisaatiot heräävät ja herätellään aina vaalien alla ja niihin kytketään valtavasti ihmisiä ruohonjuuritoimintaan.

Toisaalta kyllä puolueilla eronsa on. Parhaiten ne tulevat esiin, kun tarkastellaan kannattajakuntien eroja. Puolueuskollisuus on osaksi perittyä, mutta se ei estä hyppäämästä aidan toiselle puolelle, jos henkilö on karismaattinen ja innostava. Ei tästä mitään vastausta tullut, mutta jatkoinpahan tuumintaa.