3.3.2008

Missourilla ei mitään väliä

Missouri, joskus kutsuttu myös Portiksi Länteen, johtuen suuresta määrästä uudisraivaajia, jotka kulkivat sen läpi länttä kohti.

Eräs kiintoisimmista Missouriin liittyvistä faktoista on, että sitä pidetään kansallsien politiikan suunnan näyttäjänä. Missouri on tukenut eniten voittaneita presidenttiehdokkaita, kuin mikään muu osavaltio, ja on äänestänyt jokaisessa vaalissa sitten 1904.

Missouri oli pitkään äänestänyt paljolti demokraatteja, mutta kääntyi 1970 jälkeen tukemaan republikaanien kandidaatteja. Nykyään kannatusluvut puolueiden välillä menevät yleisesti ottaen tasan. Demokraatteja tuetaan suurimmilta osin suurilla kaupunkialueilla, kuten Kansas Cityssä. Kaakkoi-, ja lounaisalueet ovat puolestaan republikaanien aluetta.

Missouria pidetään myös useiden ”Hot button” kysymysten suunnannäyttäjänä. Näihin kysymyksiin kuuluu mm. samaa sukupuolta edustavien avioliitot ja kantasolututkimus.
Koska Michigan oli aikaistanut esivaalinsa vastoin demokraattisen puolueen sääntöjä, puolueen johto poisti osavaltiolta sen kaikki puoluekokousedustajat. Michiganin esivaalien tuloksella ei näin ollen ole vaikutusta puolueen presidenttiehdokaskilpaan
Osoittaakseen puolueensa yhtenäisyyttä kaikki demokraattien johtavat ehdokkaat Hillary Clintonia lukuun ottamatta olivat poistaneet nimensä Michiganin esivaalien ehdokaslistoilta.

Miksiköhän näin?

-Opiskelija lämmöstä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pahus, nyt meni otsikon nimi pieleen. Voisiko joku sen korjata? Itse en jostain syystä pääse sitä muuttamaan. Kiitos etukäteen.

-Opiskelija lämmöstä

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

Opiskelijan lämmöstä ei enää tarvitse käydä kuumana. Mies vilpoisasta kylmäsi väärän osavaltionimen!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Hillary ei poistanut omaa nimeään?