19.2.2008

Vaalitaistoa musiikkivideoin

YouTubessa videoita selaillessani yksi erottui selvästi muista. Barrack Obaman iskulauseesta "Yes, we can" tehty kappale on nähtävissä YouTubessa osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=uMO5r6H8lHM.

Video on mielestäni hyvää vaihtelua normaaleille toista herjaaville ja alentaville videoille. Musiikkivideon tarkoituksena on ilmeisesti kosiskella nuoria musiikkia rakastavia äänestäjiä. Kyseinen video tuo luultavasti myös jonkin verran latinoääniä, sillä siinä on espanjankielinen tekstitys ja itse laulussakin kuulee Obaman iskulauseen myös espanjaksi "si, podemos". Mielestäni musiikki on erittäin hyvä tapa vaikuttaa.

YouTubeen on satsattu näissä vaaleissa mielestäni yllättävän paljon. Videolla näkee myös monia ennen julkisuudessa olleita yhmisiä (mm. muusikoita), joten panostus videoon ei ole ollut mitenkään vähäinen. Suuri osa videolla esiintyvistä henkilöistä on Obaman tapaan värillisiä, mutta toki valkoisia kannattajiakin videolta löytyy. Kyseisellä videolla on myös Obaman puheesta muitakin otoksia kuin "Yes, we can" jotka on liitetty musiikkiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löytyykö näitä muilta ehdokkailta vai korostuuko tässä se, että Obama on uutta sukupolvea tai kuten pari juttua aikaisemmin väitetään "mac"? Mac on puoliksi valloittanut netin musiikkimarkkinat.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista nähdä McCainiltä musavideo. Millainen se olisi? Espanjankielen käyttäminen on kanssa aika mielenkiintoista. Mitä se kertoo englanninkielen valta-asemasta maailmassa? Espanjankieltä puhuvana toivon, että jotain.