21.2.2008

Miljoona dollaria päivässä

Barack Obama ja Hillary Clinton käyttivät tammikuussa lähes miljoona dollaria päivässä kampanjointiinsa. Yhteensä rahaa paloi lähes 60 miljoonan edestä.

Tammikuun aikana Obama teki historiaa keräämällä vaalikassaansa ennätykselliset 36 miljoonaa. Samaan aikaan Clinton joutui tyytymään 14 miljoonaan ja lainaamaan kampanjalleen 5 miljoonaa.

New York Times

- Uutispäivystäjä

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rahako ratkaisee? Tammikuussa Obama voittaa rahat ja helmikkuussa äänet? Vai haistavatko rahamiehet vain trendit muita aikaisemmin?

Anonyymi kirjoitti...

New York Timesilla on huikea nettisivusto rahalahjoituksista. Siinä voi tarkastella animaationa ja aikajanalla, miten kullekin on rahaa kertynyt ja mistä päin maata.

Osoite on http://politics.nytimes.com/election-guide/2008/finances/index.html .

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen J:n juttua Muutama sana jenkkitaloudesta, http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/materials/04_talous/010_talousasetelma?materials:Open=1433234&materials:selres=1433234

Anonyymi kirjoitti...

Obaman kampanjatoimisto ilmoitti eilen 27.2. blogissaan, että jo miljoona lahjoittajaa on avannut lompakkonsa Obaman kampanjalle.

Obaman rahankeruustrategia poikkeaa muista siinä, että verkosto on kudottu keräämään pieniä ruohonjuuritason almuja eikä se keskity vain suuriin avustuksiin. Strategia toimii erinomaisesti ja luo ilmeisesti myös aktivistipohjaa kampanjalle.