20.2.2008

Tutut nuotit Wisconsinissa ja Hawaijilla

Obama otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa Wisconsinissa ja Hawaijilla. Jälkimmäinen oli odotettua, onhan Hawaiji Obaman synnyinosavaltio, mutta Wisconsinissa odotettiin tiukkaa kisaa. Ovensuugallupit viittaavat kuitenkin Obaman selvään voittoon. Kun 17 prosenttia äänistä on laskettu Obamalla on 57% äänistä ja Clintonilla 43% (New York Times).

Huckabee kerää edelleen näyttävän äänipotin (Wisconsinissakin melkein 40%) konservatiiviääniä, mutta ne eivät riitä uhkaamaan McCainia (55%). Vielä mukana keikkuva Paul on saamassa 4 prosenttiä republikaaniäänistä. Republikaanitapaan voittaja saa kuitenkin kaikki valitsijamiehet.

Lopuksi pilakuva U.S. Politics Today -lehdestä. Kysymys kuuluu, mistähän vaalitaktisesta ilmiöstä tässä on kyse?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eilen maikkarilta tuli kohu-dokkari Clintoneista. Aikamoista loanheittoa. Hillary oli dokumentissa vallanhimoinen, kivenkova poliitikko, joka oli valmis myymään ideologiansa vallantavoittelussa. Bill taas oli seksiongelmainen ja patologinen valehtelija. Jos tämä New York Timesin aloittama linja jatkuu, Hillaryllä ei taida olla paljon mahiksia.

Anonyymi kirjoitti...

Jenkkimedia voi olla armoton. Poliittinen tai muu tarkoituksenmukaisuus voi vapaasti ohjata juttuja. Aina löytyy niitä, jotka todistavat melkein mistä vaan. Joku poliisi oli laskenut että Billillä oli samaan aikaan vähintään 15 naista.

Suomalaisessa julkisuudessa mieliä kuohuttaa Juhani Suomi, joka kaunaisesti roimii proesidentti Koivistoa, muttei sentään syytä psykopaatiksi, huonoksi politiikoksi vaan. Luulen että meillä on joskus vaikeuksia "lukea" sitä, mistä Amerikan medioissa on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan totta! Miksi jollekin sallitaan jotakin, se on jopa jotenkin saavutus joskus ja joskus jollekin toiselle sama juttu kuten naistenmiehen maine on paha asia. Vielä vähän aikaa sitten Hillaryn kokomusta ja sitkeää työtä terveydenhuollon parantamiseksi kehuttiin. Nyt siitä on tullut jotenkin huono asia enkä oikein ymmärrä miksi.