19.2.2008

Media Uruguayssa

Uruguayn mediassa ollaan pääasiassa keskitytty Obaman sekä Clintonin väliseen kilpailuun. Enemmän kerrotaan kuitenkin Obamasta ja hänen vahvuuksista ja postiviisista puolista. Näyttää siltä että Obamaa suositaan Uruguayn mediassa. Clintonista spekuloidaan oikastaan vain mitä hän tarvitsisi Obaman voittamiseen.

Uruguayn suurimman lehden Diario El Paisin 14.2 julkaistun digitaaliversion mukaan Hillary Clinton tarvitsisi "onnen potkun", jotta pystyisi pidättelemään senaattori Obamaa takanansa.

Diario EL Paisin mukaan 19.2 "Obamanian" voi olla tuoda obamasta joko hyvät- tai huonot puolet esiin, joten se voi olla positiivisia vaikutuksia tai negatiivisia.

Barack Obama yllätti kaikki, sillä "Obamania" dominoi Yhdysvalloissa. Hän saa päivä päivältä tuhansia ihmisiä puolelleen hypnotisoimalla sensaatiomaisilla puheillaan. Nämä puheet aukaisevat uusia vakavia keskusteluja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näkyykö siellä mitään jenkkikaunoja lehdistössä? En ole kyllä huomannut, että Etelä-Amerikka olisi ollut esillä vaaleissa. Nyt voi jotain kuuluakin, kun Castro ilmoitti heivaavansa. Tosin Kuuba on kovin kaukana Uruguaysta niin maanteieteellisesti kuin ideologisestikin.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni Uruguayn media ei ole kovin vahvasti keskittynyt näihin vaaleihin. Tottakai aihetta on käsitelty, muttei hirveän laajasti.

Sen verran tuli mieleen, että muistan Bushin vierailun Montevideossa; kaduilla näkyi paljon Bushin vastaista mielenosoitusta. Ensimmäinen johtopäätökseni siis olisi, että ehkä tämäkin tekee sen, että Obama ja Clinton kiinnostavat urugualaysia McCainia enemmän.