21.2.2008

Clintonin tilaisuus torstaina

Hillary Clinton ja Barack Obama väittelevät torstai-iltana Austinissa Texasissa. Sitä pidetään yleisesti Clintonin (viimeisenä) tilaisuutena kääntää trendi. Texas ja Ohio äänestävät tiistaina 4.3.

Monet asiantuntijat pitävät Clintonin ongelmana sellaisten kiistakysymysten löytämisen, jotka haastaisivat Obaman mutta eivät vahingoittaisi häntä itseään. Ensimmäinen yritys oli syyttää Obamaa sanojen varastamisesta.

Kun demokraattiaasi potkaisee ...

















Clintonin esikunta tuuppasi Youtubeen videon, josta käy ilmi, miten Obama lainasi lauantain puheeseensa osia lähes suoraan Massachusettsin kuvernöörin Deval Patrickin puheesta muutaman vuoden takaa. "Jos koko ehdokkuus perustuu sanoihin, niiden pitäisi olla omia sanojasi", saarnasi Clinton.

... niin toinen aasi potkaisee takaisin !

















Obama puolustautui sanomalla, että hän lainasi tekstiä ystävänsä Patrickin ehdotuksesta, kun tämä huomasi, että Obama on samanlaisessa tilanteessa kuin hän aikaisemmin. Obam asiirtyu saman tien hyökkäykseen, ja nosti esiin useita iskulauseitaan (kuten Yes, We Can!), jotka myös Clinton on ottanut puheretoriikkaansa.

Ehdokkaiden päästrategit ovat kovilla. Näyttää Obaman menestyksestä huolimatta ilmeiseltä, ettei demokraattien ehdokkuus selviä esivaalikierroksella. Siitä pitää huolen demokraattien suhteellinen vaalitapa. Republikaaneilla on toisin. Vaikka McCain on toistuvasti voittanut Huckabeen pienemmällä marginaalilla kuin Obama Clintonin, hän on saanut taakseen kaikki edustajapaikat.

Linkit

Helsingin Sanomat
New York Times

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katso edellistä juttua! Siinä on linkki tuohon "yes we can" -hokemaan.

Anonyymi kirjoitti...

onpas hauskasti asemoitu juttu; virkistystä yhdelle taantumukselliselle aasille!