19.2.2008

Onko Clinton PC ja Obama Mac?

Hillary Clinton on PC siinä, missä Barack Obama on Mac. Tähän johtopäätökseen asiantuntijat ovat tulleet tutkittuaan demokraattien pääehdokkaiden kotisivuja hillaryclinton.com ja barackobama.com . Tänään on Wisconsinin esivaalit. "Mac" johtaa gallupeissa mutta yksinumeroisin luvuin, mikä on selvästi vähemmän kuin muissa supertiistain jälkeisissä osavaltiovaaleissa.

Vaalikampanjat ovat taistelua tyylien ja mielikuvien välillä. Niidenkin takana on todellisuus, vaikkakin kuinka kätketty. Demokraattien vaalitaistelu on johtanut kiihtyvään vaalilupailuun, jota New York Timesin kommentaattori luokittelee populistiseksi. Terveydenhuollon rakenneuudistuksen lisäksi luvassa on hyvää mm. perheille ja opiskelijoille. Lupauksissa joku voi erottaa myös viestejä luopuneelle ehdokkaalle John Edwardsille.

Republikaanien puolella on hiljaisempaa. McCain on vahvistanut kongressissa kidutuksen (myös "pehmokidutuksen) ja samalla tässä asiassa presidentti Bushin vastaisen kantansa . Se ei ole estänyt vanhempaa ex-presidentti Bushia asettumasta julkisesti McCainin taakse. Ehkä samaa huomiota maailmalla ei ole saanut se, että myös Sitran yliasiamies Esko Aho ilmoittautui Ylen haastattelussa McCainin joukkoihin.

Linkit

Hillary Clinton
Barack Obama
New York Times

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Journalismin pitäisi olla objektiivista eli puolueetonta. Toimittaja ei siis saisi olla kenenkään puolella vaan hänen pitäisi vain kuvata maailman tapahtumia. Todellisuudessa tämä on usein vaikeaa. Toimittajilla on omat mielipiteensä. Ongelmallista on se, että uutisia luetaan totuutena. Miten esimerkiksi New Yorks Timesin Obaman taakse asettuminen vaikuttaa äänestäjiin? Entä miten kannattamisen voi erottaa vastapuolen mustamaalaamisesta?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Mac-PC vertaus oli hyvä ja erittäin osuva. Sen nostaminen keskusteluun ei kuitenkaan tee hyvää Clintonille.