23.1.2008

Vaalikirje 23.01.

Huomenta vaaliväki,

No niin, kolme ehdokasesittelyä on valmiina! Käykääpä katsomassa ja kommentoimassa. Erittäin mielenkiintoinen on Juha Murron data ehdokkaiden käytössä olevista rahamääristä http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/materials/071_raha .

Presidenttiveikkausta voit muuten käydä tarkistamassa milloin vaan, jos uusi tieto antaa siihen aihetta. Niin tekevät muutkin sen datan perusteella, mitä te keräätte. Opiskelijoiden lisäksi eDelfoin vaaliympäristöön on pääsy seuraavilla ryhmillä:

- delfoi -verkkometodiopiskelijoita

- opettajat

- muu henkilöstö

- tutkijoita useista organisaatioista

Torstaina kerätään välitulokset, joita voidaan verrata ryhmittäin toisiinsa. Perusäänestys jatkuu senkin jälkeen, mutta kuvaan astuu myös tarkentavia kyselykierroksia. Seuraavaksi haetaan ennustetietoa siitä, miten tulee käymään esivaaleissa Etelä-Carolinassa ja Floridassa.

Lopuksi listaus siitä, mitä vaalialueelta löytyy. Kaikilla aluilla sinulla on lupa vapaasti toimia. Annan teille tänään myös oikeudet muokata dokumentteja, joka yksinkertaisimmillaan onnistuu klikkaamalla Muokkaa-linkkiä dokumentin kohdalla:

- Etusivu http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/ : projektin perustiedot ja linkit dokumentteihin

- Kyselyt http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/listqueries : äänestykset ja tehtävät

- Materiaalit http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/materials/index : dokumentit ja raportit

- Keskustelu http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/forum : vapaa mielipiteenvaihto

- Ryhmäposti http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/groupmai/ : sähköpostitoimisto

- Tiedostot http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/files : sähköinen kirjasto

- Kalenteri http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/calendar : henkilökohtainen ja ryhmäallakka

- Oma profiili http://www.edelfoi.fi/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/uid : omien tietojen vaihto

- Hallinnointi: voi mm. hallita sisältöjä ja julkaisuja (muita toimintoja en kehota käyttämään, ne liittyvät eDelfoi -ympäristön hallintaan)

On hyvä välillä käydä vaihtamassa tunnukset viimemainitussa. Merkitse itsellesi samalla NIMIMERKKI, jota voi käyttää anonyymeissä keskusteluissa ja kommenteissa. Äänestäminen on alusta loppuun asti anonyymiä, mutta käyttäkää siinä kuten kommentoinneissa ja keskusteluissakin nimimerkkiä.

Tänään tulee vielä mukaan lisää opiskelijoita. Odotan kun he ovat ilmoittautuneet ja kerron sitten, ketä on mukana. Odotan myös joiltakin teistä vielä tietoa, minkälaista tavoitteita tälle opiskelulle on asetettu. Sitä mukaa kun edelliset hommat on tehty, jaan uusia tehtäviä. Voit myös itse ehdottaa sopivia tiedonhankintatehtäviä!

Kun ehdokkaat on esitelty heidän profiiliaan voidaan lihottaa kommenttipuheenvuoroin. Sitä toivon kaikkien tekevän.

Perusselvitettäviä asioita seuraavaksi on, miten ehdokkaat ovat tähän asti menestyneet jo käydyissä esivaaleissa sekä valitsijamiesten määrän että kannatusprosenttien mukaan? Mitä kertovat gallup -tiedot ehdokkaiden valtakunnallisesta kannatuksesta? Entä miten gallupit kertovat seuraavista esivaaleista Etelä-Carolinasta ja Floridassa? Republikaanien ehdokas Fred Thompson luovutti eilen. Mistä se johtui ja kuka siitä hyötyy? Entä jatkuuko pörssikurssien lasku ja läheneekö talouslama USA:ssa? Miten se vaikuttaa vaaliasetelmaan? Onko medialla lemmikkejä? Mitä paljastavat ehdokkaista käytetyt adjektiivit ?

Valitse tuosta oma duunisi ja ilmoita minulle! Jotain muutakin voit siis ehdottaa, mutta perustiedot pitää hankkia, jotta saadaan Delfoi-asiantuntijoille aineksia heidän analyyseilleen.

Mukavaa päivää,

Hannu

---

Tämä on eDelfoi.fi / Pressa 2008 -ryhmäpostiviesti

Ei kommentteja: