18.4.2008

Superdelegaatteja ei noin vain keinuteta

Barack Obaman ainakin New York Timesissa hehkutetusta Philadelphian väittelyn huonosta menestyksestä huolimatta, koko väittelyllä ei silti näytä olevan mitään vaikutusta vielä puolueettomina pysytelleisiin superdelegaatteihin.

Haastatteluissa kaikki 15 jäljellä olevaa superdelegaattia ilmoittivat, ettei kummankaan osapuolen kömmähdykset väittelyssä vaikuta mitenkään ratkaisevasti heidän lopullisiin päätöksiinsä. Delegaatit kertovat olevansa vallan kyllästyneitä kaikkeen huomioon Clintonin kampanjalta ja medialta, sekä Obaman kommentteihin amerikkalaisesta taloudesta. JA vaikka väittelyssä oli mielenkiintoisia ”hot spotteja” , delegaatit epäilevät, että kysymykset Hillary Clintonin epäsuosiosta, tai Barack Obaman pienistä ärtymyksenpuuskista ovat mitenkään merkittäviä heidän ratkaisujensa kannalta. Sensijaan useimmat delegaatit ilmoittivat, että haluaisivat ensin nähdä tulokset ainakin seuraavista kahdesta äänestyspaikasta, tiistaina Pennsylvaniasta ja Pohjois- Carolinasta kahden viikon päästä.

Amy Chozick Wall Street Journal- lehdestä arvelee, että Clintonin täytyisi voittaa ainakin kahden numeron erolla Obamaan, vakuuttaakseen suurimman osan superdelegaatteja. Clinton on todella jäljessä Obamaa superdelegaateissa mitattuna. Clintonin on saatava mahdollisuudet nousemaan ja mahdollistamaan toisen Indianan voiton kaltaisen tapauksen. Ainoastaan Clintonin nyt vahva voitto voi nostaa superdelegaatteja puolelleen, tai ainakin pitää heitä neutraaleina vielä pitempään ja ostaa itselleen lisää aikaa. Delegaatit kuitenkin ilmoittivat, ettei tiistain vaalitapahtuma tule vaikuttamaan heidän lopullisiin päätöksiinsä.

John McCain puolestaan ilmoitti yrittävänsä koskettaa afrikan- amerikkalaisia, erotettuja tehdastyöläisiä, sekä köyhyydessä eläviä ihmisiä. Nähtäväksi jää, miten tulee käymään.

Opiskelija lämmössä (Uutisvuoro)

Ei kommentteja: