16.5.2008

McCain ottaa vihdoin kantaa Irak-kysymykseen

"Yhdysvalloissa republikaanisen puolueen tuleva presidenttiehdokas John McCain on ottanut ensimmäistä kertaa kantaa amerikkalaisten sotilaiden Irakista vetäytymisen aikatauluun. Hän sanoi, että Irakin sota voidaan voittaa vuoteen 2013 mennessä ja että amerikkalaiset joukot voidaan sitten kutsua pääosin kotiin." AP, Reuters, Yle, 16.5.08

Molemmat demokraatit ovat luvanneet aloittaa vetäytymisen, heti virkakautensa alussa, jos vain virkaan pääsevät.
McCain otti siis toisenlaisen linjan, joten tulevassa koitoksessa tulee varmasti vahvasti näkymään se, mitä Amerikan kansa on Irakin sodasta mieltä.

uutispäivystäjä, Anni

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Amerikan kansa on sodasta mieltä? Voidaanko ylipäätään puhua, että kansa on jotain mieltä vai pitääkö sanoa, että enemmistö kansasta ilmoittaa olevansa jotakin mieltä. Eli voiko sellaiseen asiaan kuin "yleinen mielipide" luottaa vai pitääkö kysyä kuka sen laatii ja mitä tarkoituksia varten.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni on ollut jo pitkään selvää, että McCain on sen kannalla, että pidetään sotilaat Irakissa. Aikataulusta minäkään en ole kyllä tosin kuullut mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni amerikkalaiset on sota-asiassa jakautunnut kahteen eri ääriryhmään. Monen mielestä Irak-sota on tarpeellinen ja toiset taas vastustavat "tarpeetonta" sotaa, jossa omat miehet kaatuu...Sen takia varmaan demokraatti ja repuplikaani ehdokkailla täytyy olla vastakkaiset mielipiteet, jotta ääniä kertyisi jommasta kummasta leiristä...???? Ria

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan. En ollut ajatellut sitä noin, mutta niinhän se on.