7.2.2008

Facebook














Vielä mukana olevista ehdokkaista Hillary Clintonilla, Barack Obamalla ja Mitt Romneylla on facebook –sivustoilla omat sivunsa. Sivut löytyvät myös jo luovuttaneilta John Edwardsilta ja Rudy Giulianilta.

Siinä kohdassa missä normaalisti lukee 'ystävät', lukee ehdokkaillamme 'kannattajat'. Eniten kannattajia facebookissa on Hilary Clintonilla, jolla heitä on tällä hetkellä 94,332. Toisella demokraattien ehdokkaalla, Barack Obamalla, kannattajia näillä sivustoilla on vain 389,010.

Mitt Romney taas, on Facebookissa kerännyt 42,685 kannattajaa.

Nämä luvut eivät ole kuitenkaan pysyviä, vaan ne saattavat vaihdella jopa päivittäin. On myös tärkeää huomioida, että facebookilla on oma tietynlainen kohderyhmänsä. Lisäksi se on kansainvälinen sivusto, joten kannattajat eivät välttämättä ole Yhdysvaltalaisia, vaan he voivat olla lähes mistä päin maailmaa tahansa. Facebook siis kertoo ehdokkaiden kannatuksesta aivan erilaisia seikkoja, kuin esimerkiksi osavaltioissa järjestetyt gallupit.

Ehdokkaiden sivuilla on tietoja ja esittelyä ehdokkaista, mutta siellä käydään myös keskustelua; kommentteja löytyy niin puolesta kuin vastaankin.

Lähde:

http://www.facebook.com/

- AP

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelua vai kommentoimista?

10.2.2008

Yrititkö itse kommentoida keskustelua? Vastataanko toisten jättämiin mielipiteisiin eli syntyykö sivuilla keskustelua vai koostuuko "keskustelu" yksittäisistä kommenteista, jotka eivät juuri keskustelu keskenään?

- Jenni