4.2.2008

Toinen äänestys

PRESIDENTINVAALIT 2008








1 = Delfoi

2 = Opiskelija

3 = Opettaja

4 = Tutkija

5 = Muu

TODENNÄKÖISET VALINNAT

Kenet todennäköisesti valitaan Yhdysvaltain presidentiksi 5.11.2008?








1 = Hillary Clinton

2 = John Edwards

7 = Rudy Giuliani

3 = Mike Gravel

6 = Mike Huckabee

4 = Dennis Kucinich

8 = John McCain

5 = Barack Obama

9 = Ron Paul

10 = Mitt Romney

Kenet todennäköisesti valitaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi 28.8.2008?







1 = Hillary Clinton

2 = John Edwards

3 = Mike Gravel

4 = Dennis Kucinich

5 = Barack Obama

Kenet todennäköisesti valitaan republikaanien presidenttiehdokkaaksi 4.9.2008?







1 = Rudy Giuliani

2 = Mike Huckabee

3 = John McCain

4 = Ron Paul

5 = Mitt Romney

Perusteluja

Aika isot voimat ovat työntämässä Hillarya takaisin valkoiseen taloon. Ja mikäs siinä, mutta jotain sellaista vaikeasti tunnistettavaa hänen hahmossaan on. Ihan niin kuin ei sisältä ei löytyisikään sitä empaattista ihmistä, mitä poliittinen ohjelma lupaa.

Clinton voittaa rahalla ja muutosta hakevan suunnan ansiosta. Rep ehdokkaaksi veikkaan edelleen mcainia vaikka romneyllä onkin enemmän rahaa.

Tällä hetkellä kaikkein todennäköisimpänä voittajana pidän edelleenkin Hillary Clintonia, koska amerikkalaiset näyttävät haluavan ”muutosta” republikaanien valtakauden jälkeen. En jaksa uskoa, että Barrack Obamalla riittäisi uskottavuutta tulla valituksi tehtävään, koska hänellä ei ole todellisuudessa mitään tarjottavaa äänestäjille. Edwardsin "comeback" alkaa taas olemaan jo täyttä utopiaa. Tällä hetkellä suosituimman republikaani ehdokkaan John McCainin mahdollisuuksia taas heikentää hänen ikänsä, joka on monien mielestä jo liian korkea. Muillakin republikaaneilla on omat ongelmansa Mitt Romney on mormoni, Mike Huckabeen äärikonservatiiviset mielipiteet tuskin taas vetoavat riittävän suureen yleisöön ja Rudy Guilianin juna saattoi jo mennä. Pitää kuitenkin muistaa, että varsinainen vaalitaistelu ei ole edes alkanut kunnolla ja vaaleihinkin on vielä pitkä matka. Tässä vaiheessa on kuitenkin paikallaan muistuttaa, että valitaan presideniksi kuka tahansa niin Yhdysvaltain ulkopolitiikan perinteiset päälinjat eivät muutu mihinkään, vaikka Euroopassa muuta haihatellaankin.

Valintani perustuvat nykyisiin gallupeihin.

Clintonin ja Obaman kaksintaistelu tiukkaa, mutta valitsijamiesten ja rahatilanteen perusteella Clintonin tilanne näyttää paremmalta. Romneylla esivaalitulokset lupaavia, rahaa kassassa vielä hyvin verrattuna muihin ehdokkaisiin sekä valitsijamiestilanne hyvä.

Ainakin tämän hetkisten gallupien mukaan näyttäisi tältä.

Todennäköistä näin!

Clinton on vahvoilla gallupeissa, sekä on nousemassa äänestysprosenteissa huimaa vauhtia. Varmaa kuitenkin on, että Obaman kanssa tulee taisteltua demokraattien paikasta kynsin hampain.

Presidentiksi pääsee tällä kertaa demokraatti. Pettymys republikaanien 'dabljuu'-Bushiin on sitä luokkaa, että puoluevalta vaihtuu. Mutta täpärää tulee olemaan demokraattien keskinäinen taistelu.

Luulen Obaman voittavan presidentin vaalit, koska hän on värillinen hän tulee luultavasti saamaan suurimman osan värillisten äänistä, koska hän on nuorempi kuin muut ihmiset voivat samaistua häneen ja koska hän näyttää niin kiltiltä ja kunnolliselta, että monet luultavasti uskovat kaiken mitä hän sanoo.

Esivaaleissa näyttää olevan etelävaltiot jäljellä, taitaa mennä Clintonille ehdokkuus. Varsinainen vaali vaikeampi jollei mahdoton ennustaa. Viime vaalien ylivoiman perusteella Mc Cain. Rahaa tullee kassaan lisää esivaalin jälkeen. Demokraateilla ollut aina hankalaa 2. kierroksella. Republikaanien esivaali hankala ennustaa, on pelkkä veikkaus. Naiset villi kortti loppusuoralla. Menevätkö puoluerajat rikki. Ehkä.

Floridassa tilanne Clintonin ja Mc Cainnin eduksi. Odetellaan super tuesdayta.

Ei muutosta päälinjoihin. Clinton voittaa Obaman niukasti. Samoin ajallaan McCainin, vielä niukemmin. Oletettaen, että päävaali on kohtuullisen rehellinen, eikä tällä kertaa tarvitse käyttää Korkeinta Oikeutta.

H. Clinton nostaisi Yhdysvallat ja sen talouden oikealle pohjalle. Lopettaisi Irakin sodan ja loisi maahan turvallisuutta sekä toteuttaisi mahdollisia uudistuksia, mitä tässä maassa tarvitaan. R. Guliani voisi toimia tässä tehtävässä, mutta ei vakuuta taustallaan ja olemuksellaan sekä on paljon samoilla linjoilla kun Bush. Ei pysty nostamaan Usa:n taloutta vaan laskemaan sitä edelleenkin.

Hillary voittaa pressavaalit. Vakuuttava ammattitaito ja poliittinen tausta. Saa lisäksi empatiapisteet: kansa tukee kun on ollu vaikeeta ukkelin tempausten vuoksi.

TOIVOTTAVAT VALINNAT

Kenet toivottavasti valitaan Yhdysvaltain presidentiksi 5.11.2008?







1 = Hillary Clinton

2 = John Edwards

7 = Rudy Giuliani

3 = Mike Gravel

6 = Mike Huckabee

4 = Dennis Kucinich

8 = John McCain

5 = Barack Obama

9 = Ron Paul

10 = Mitt Romney

Kenet toivottavasti valitaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi 28.8.2008?







1 = Hillary Clinton

2 = John Edwards

3 = Mike Gravel

4 = Dennis Kucinich

5 = Barack Obama

Kenet toivottavasti valitaan republikaanien presidenttiehdokkaaksi 4.9.2008?







1 = Rudy Giuliani

2 = Mike Huckabee

3 = John McCain

4 = Ron Paul

5 = Mitt Romney

Perusteluja

Obama vetoaa tuoreudellaan ja taustansa moniaineksisuudella. Siinä on oltava edelleen siteitä tavallisten ihmisten tavallisiin kokemuksiin. Eri asia ovatko ne paras koulu johtajuuteen ja maailman mahtavimmaksi.

tällä asialla ei mielestäni ole meille erityistä merkitystä minkä takia sillä tulisi olla joku toivetila. Erittäin paljon merkittävämpi kysymys olisi se valitaanko medjedev venäjän presidentiksi ja mikä mies tämä oikein on.

Mielestäni Yhdysvallat tarvitsee seuraavaksi presidentiksi Mitt Romneyn, koska hänet on keitetty kovaksi kapitalismin liemissä ja hän omaa ylivoimaisesti parhaat meriitit talousasioissa. Toisin kuin markkinatalouteen vihamieliset suhtautuvat kommarit Barack Obama ja John Edwards. Uskon, että hän pystyy saamaan jälleen USA:n talouden rattaat pyörimään ongelmitta. Lisäksi hän on antanut vahvat näytöt poliittisista kyvyistään toimiessaan Massachusettsin kuvernöörinä. Romneyn suurin ongelma on, että hän on mormoni.

Republikaaniehdokkaista en oikein tiedä mitään, mutta Barack Obamalla on mielestäni hyvät päämäärät presidenttinä

Tämä perustuu ihan vain siihen etten haluaisi vahvimman ennakkosuosikin voittavan.

Uudistavin uusi pressa USA:ssa kautta aikojen!

Hillary Clintonin menneisyyttä ei pitäisi sekoittaa mihinkään (En pidä siitä kaikenlaisen vanhojen juttujen kaivelemisesta). Lisäksi Yhdysvallat voisi kaivata hiukan naisen kosketusta.

Nainen USA:n presidenttinä olisi historiallinen saavutus. Mutta pahoin pelkään ,ettei noin taantumuksellisissa sotilas-preferensseissä sittenkään vielä olla kypsiä siihen. Siksi 'vaalea' musta mies on tyydyttävämpi ratkaisu kuin nainen.

Minä toivoisin, että Clinton valittaisiin presidentiksi, koska hänellä on pitkä kokemus jonka aikana hän on saanut paljon hyvää aikaan. Luulen kuitenkin ettei näin tule tapahtumaan koska hän on nainen.

Clinton Obamaa vahvempi varsinaisessa vaalissa. Republikaaneista EOS.

Floridan jälkeen tilanne tulee olemaan Hilary ja McCain. Floridassa konservatiiviset piirit enemmän McCainin takana, veteraaneja. Osavaltiossa myös paljon eläkeikäisiä naisia jotka todennäköisesti hilaryn takana.

Toivoa sopii, mutta todellisuus on toista. Luonnollisesti reppareille vaatimattomin ehdokas Clintonia vastaan, mutta Paul tod.näk. luovuttaa. Palaillaan asiaan.

H.Clinton hyvä valinta. R. Guliani menettelisi tehtävässä, mutta toimii paljon samoilla linjoilla kuin Bush.

Hillaryn karisma puree tällä hetkellä. Osama on ehkä vielä liian kokematon. Republikaaneista en tiedä mitään.

Kuka ehdokas luovuttaa seuraavaksi?







1 = Hillary Clinton

2 = John Edwards

3 = Rudy Giuliani

4 = Mike Gravel

5 = Mike Huckabee

6 = John McCain

7 = Barack Obama

8 = Ron Paul

9 = Mitt Romney


Ei kommentteja: