4.2.2008

Huckabeen profiili

Mike Huckabee on mielestäni vanhoillisella linjalla ajava henkilö. Hän vastustaa joidenkin mielestä voimakkaimmalla mahdollisella tavalla homoavioliittoja, sekä aborttia. Lisäksi hän on suuri yksiavioisuuden ihannoija. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä hänhän on sentään entinen pappi.

Huckabee myöskin vaatii tiukkaa rajavalvontaa ja kannattaa laittomien siirtolaisten poistamista maan rajojen ulkopuolelle. Hän ei myöskään vetäisi joukkoja Irakista sen pohjoisprovinssissa vaikkuttavan Al’Quaida verkon vuoksi. Hänen sanojensa mukaan “We have never in our history declared war until "a week from Wednesday," we have always declared war until victory.“

Lisää sisäpolitiikasta. Huckabee ajaa mahdollisuuttaa asettaa tasa-arvoinen koulutus kaikille USA:n lapsille. Hänen mukaansa ura Arkansasin kuvernöörinä ja osavaltion nousseet koetulokset todistivat hänen koulutusreforminsa tehokkuudesta. Energiapolitiikasta vielä sen verran, että Huckabee ajaa Amerikan omavaraisuutta koskien energiataloutta. Hänen mukaansa hänen ensimmäinen tehtävänsä presidenttinä on lähettää suunnitelmat Yhdysvaltain energian omavaraisuutta koskevista tavoista.

Huckabeen äänestäjät ovat todennäköisesti vanhoillismielisiä, joiden olisi helppo kuvitella asettua entisen papin taakse, varsinkin kun hän ajaa parempaa koulutustasoa ja yleistä turvallisuutta. Kuitenkin kanta joukkojen pitämiseksi Irakissa ja hänen puheensa eivät tuo varmasti hänelle tukijoita yhä enemmän ja enemmän Irakin sotaa vastaan käyvässä USA:ssa. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita Huckabeen ajamista asioista. Monet amerikkalaiset voivat kääntyä Huckabeen taakse tulevaisuudessa, ja jos hän pääsee toiseksi presidenttiehdokkaaksi, voi hän olla ainakin jonkinlainen haaste hänelle, kuka tahansa vastapuoleksi sitten asettuukin, vaikka Huckabeella ei välttämättä tule olemaan karismaa tai “katu-uskottavuutta” kuten monilla median suosikeilla on.

Huckabee perustaa kaiken perinteisille konservatiivisille arvoille. Talousasiat eivät ole miehen vahvin puoli. Kristllisyys tuo ääniä määrätyltä ryhmältä.

Linkit

http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Huckabee

http://www.mikehuckabee.com/?FuseAction=HQs.Home

- JM, RY

Ei kommentteja: