10.4.2008

Obaman ulkomaanpolitiikka on valtti kilpailijoita vastaan.

Barack Obama vastaa muiden ehdokkaiden esittämiin syytteisiin hänen kokemuksenpuutteestaan ulkomaanpolitiikassa. Hän ottaa esille juurensa Keniassa ja elämänsä Indonesiassa.

Kaikki ehdokkaat tukevat ulkomaanpolitiikan kantansa johonkin. John McCain nojaa sotilaskokemukseensa ulkomailla, kun taas Hillary Clinton tukee kokemukseensa kansainvälisessä turvallisuudessa sekä ensimmäisenä naisena, että Senaatin Asepalvelukomitean jäsenenä. Nämä kaksi ovat syyttäneet Barack Obamaa kokemuksen puutteesta.

New York Timesin mukaan Obama on lyönyt pöytään uuden valttikortin, hänen lukiomatkansa Pakistaniin 80-luvulla, jolla Obama sanoo olevan vaikutusta "Ainakin siihen, että tiedän Sunni- ja Shia-muslimin eron, ennenkuin se on selitettävä minulle ulkomaisten suhteiden komiteassa".

Obama jatkaa, että Hillary Clintonin kokemus ei ole oikeaa kokemusta, sillä Clinton on pelkästään tutustunut muihin kulttuureihin Yhdysvaltain kamaralla suurlähetystöissä tapaamassa ulkomaalaisia merkkihenkilöitä.

Obaman sanovat Yhdysvaltain ulkomaanpolitiikan muuttuneen yhä enemmän musta-valkoinen tulkinnaksi viime vuosina ja siksi Obama tarvitaan se pois kitkemään.

-Uutispäivystys (Kloonisetä)-

Ei kommentteja: