8.4.2008

Obama kalastelee Clintonin Superdelegaatit

Niistä 795 Superdelegaatista, jotka Yhdysvaltain Presidentinvaaleissa ovat vapaita kannattamaan ketä tahansa ehdokasta esivaaleista riippumatta, Hillary Clintonin on mahdollista napata enää alle puolet.

New York Timesin mukaan Obamaa kannattaa tällä hetkellä 69 superdelgaattia, joista ainakin kaksi on loikannut Clintonin riveistä. Clintonin Superdelegaattimäärä on 34. Superdelegaatteja, joita on enää mahdollista saada, on enää 330.

Vaikka Hillary Clinton saisikin pidettyä nykyisen välimatkan Barack Obamaan superdelegaateissa, hänen on silti hyvät asemat saavuttaakseen napattava kaksi kolmaosaa Superdelegaateista, jotka eivät vielä kannata ketään.

New York Timesin mukaan aika on Obaman puolella. Mitä kauemmin hän jaksaa kestää paineen alla, sitä todennäköisempää on, että enemään superdelegaatteja kannattaa häntä.
Hillary Rodham Clintonin tie presidentiksi on kohonnut entistä jyrkemmäksi.

-Uutispäivystys (Kloonisetä)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö teistä Hillaryn luovuttaa, jotta demarit voisivat aloittaa kampanjoinnin kunnolla republikaaneja vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tätä monet pohtivat. Se on vähän kuin pattitilanne shakissa. Toinen on niskan päällä, muttei tarpeeksi jotta saisi ratkaisun aikaiseksi. Demarit pelkäävät, että ehdokkaat kisaavat itsensä ja yleisön puuduksiin jo ennenkuin päätaistelu alkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Noin se varmaan on. Mutta jos ajatellaan kumman tahansa ehdokkaan kannalta, mitä muutakaan voisi tehdä kuin jatkaa taistelua. Hillarylla tämä on taatusti viimeinen mahdollisuus, josta luopminen ei ole helppoa. Obamalla aikaa on myöhempäänkin läpimurtoon, mutta tuskin jos hän vahvemmassa asemassa luopuisi toisen hyväksi. Siinäkin mielessä tämä on pattitilanne.

Anonyymi kirjoitti...

Jossakin uutisessa sanottiin, että paras ratkaisu olisi ollut jakaa homma heti alussa niin, että toinen ottaa presidentin ja toinen varapresidentin pestin ja sitten seuraavalla kerralla toisin päin.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa sinänsä fiksulta ratkaisulta tuo sopiminen, että toisesta tulisi presidentti ja toisesta varapresidentti, mutta se vaatisi toisen ehdokkaan nöyrtymisen. Ja eihän voitosta silti mitään takeita olisi.

Ja voihan olla, että kun tästä tiukasta tilanteesta saadaan voittaja selville, niin tämän paineen ja kilpailun läpi käyminen vain nostaa ehdokkaan arvoa äänestäjien silmissä. Eli ehkä tämä tiukka kamppalilu demokraattien puolella jopa vahvistaa tulevan demokraattiehdokkaan asemaa McCainia vastaan.

anni