7.4.2008

McCain sanoo Irakista vetäytymistä "vastuuttomaksi"

Senaattori John McCain on kritisoinut presidentinvaalikampanja vastustajiaan Hillary Rodham Clintonin ja Barack Obaman suunnitelmia vetäytyä Irakista. McCain maalailee New York timesin mukaan myös myönteisiä kuvia amerikkalaisten sotamenestyksestä Irakissa.

McCainin mukaan vetäytyminen Irakista tekisi tyhjäksi edellisvuoden edistymisen ja, että vetäytyminen saattaa tuntua helpoimmalta ratkaisulta, mutta se olisi hätiköity päätös.
McCain julisti, ettei yhdysvallat enää tuijota tappion kuilua. Hänen mukaansa "Irak ilman amerikkalaisia joukkoja voi saapua pikemmin kuin odotettu, mutta vetäytymisiä ei tapahdu".

McCainin mukaan Irakista vetäytyminen voi johtaa kasvaviin levottomuuksiin ja heidän velvollisuutensa Irakin kansaa kohtaan on pitää joukkonsa turvaamssa maata.
Barack Obama vastasi omalla lausunnollaan sanoen joukkojen pitämisen Irakissa hajauttavan Amerikan sotavoimia, luovan paineita sotilaiden perheille ja tekevän näin Amrikkalaisten elämän entistä turvattomammaksi.

-Uutispäivystys (Kloonisetä)-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdokkaiden kannoissa näkyy olevan vastakkain kaksi kantaa: yhteinen hyvä vs. yhdysvaltalaisten hyvä.
Muuten mielenkiintoinen vastakkainasettelu, mutta on kyllä tulkinnan varaista, että onko McCainin esittämä 'Irakin paras'kuitenkaan Irakille parhaaksi.

anni

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on hyvä havainto. Smat jauhot ja vellit tuntuvat menevän monilta muiltakin sekaisin. Yhdysvaltain ympäristöpolitiikkaa on perusteltu kansallisilla eduilla. Sama syy esitetään, kun vastustetaan vapaakauppasopimuksia tai kun muotoillaan niiden sisältöjä.

Koko blogiteemankin kannalta tämä taitaa olla se kaikista syvällisin kysymys. Riittääkö että Maailman mahtavin perustelee toimintaansa vain Yhdysvaltain edulla? Jonkinlainen piiloajatus kai on, että Yhdysvaltain etu on enimmäkseen hyväksi myös ns. vapaalle maailmalle. Aivan niin yksinkertaista todellisuus ei taida olla.

- Hannu