23.4.2008

Clinton vie Pennsylvanian esivaalit

Hillary Clinton otti voiton Pennsylvanian osavaltion esivaaleissa. Tämä tarkoittaa sitä, että Clintonilla on vielä hyvät mahdollisuudet päihittää Obama. Clinton vei äänestyksen 55-45.
Clinton uskoo yhä mahdollisuuksiinsa tulla valituksi, ja hän sanoo:"Jotku ihmiset katsoivat minun olevan jo ulkona kisasta ja kehottivat minua luopumaan kisasta. Mutta amerikkalaiset eivät luovuta ja he ansaitsevat presidentin, joka ei luovuta."

Clintonilla on huomattavasti paremmin pullat uunissa verrattuna ennen Pennsylvanian esivaaleja. Sillä hän vei voitti taas Obaman suuressa amerikkalaisessa osavaltiossa. Suuret osavaltiot tulevat olemaan ratkaisevia marraskuun varsinaisissa presidentinvaaleissa, sillä silloin voittaja saa taakseen kunkin osavaltion kaikki valitsijamiehet, ja vastustaja jää nollille. Obamalla on kuitenkin vielä huomattavasti enemmän valitsijamiehiä puolellaan. Mutta nyt Clinton voi mm. entistä terävämmin painottaa, että vain hän kykenee voittamaan republikaanien John McCainin isoissa osavaltioissa ja siten koko vaaleissa.

Uutispäivystäjä Kalle

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika yllättävä voitto. Mitäköhän se tarkoitta, kun puhutaan äänestäjistä? Onko niin, etteivät nuoret äänestä kovin ahkerasti.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkka havainto! Monet pitävät Clintonin parhaana argumenttina sitä, että hän pärjää isoissa avainosavaltioissa, joissa todennäköisesti ratkaistaan demokraattien ja republikaanien välinen kisa loppupeleissä.