20.4.2008

Clinton etsii uusia rahahanoja

Barack Obaman televisiomainos kampanja asettaa paineita Hillary Clintonin kampanjan rahankeräyskoneistolle hankkia uusia tulonlähteitä auttaakseen Clintonia pysymään vauhdissa mukana.

Clintonin ennen niin kadehdittu rahoituskoneisto kohtaa esteitä, sillä monet sen tavallisimmista lahjoittajista ovat joko saavuttaneet rajansa, tai kyllästyneet jatkuvaan lahjoituspainostukseen. Kampanja keskittyy nyt etsimään uusia lahjoittajia, kun lahjoittajat, jotka haluaisivat auttaa lisää, mutta ovat saavuttaneet rajansa, jatkavat yksittäisten kampanjan yksityiskohtien tukemista. Kuitenkin tähän asti tulokset ilmoittavat, että yksittäiset lahjoitukset ovat pysähtyneet.

Resurssiraja kilpailijoiden välillä kasvaa. Maaliskuussa valtavan määrän tulojaan internetin kautta tulleita lahjoituksia saanut Obama pystyi sysäämään kamppanjaansa kaksi kertaa sen, mitä Hillary Clinton pystyi liikkeelle sysäämään, keräten 40 miljoonaa dollaria Clintonin 20 miljoonaa vastaan. Barack ei ole säästänyt Pennsylvaniassa, jossa hän toivoo saavansa etua Clintonia vastaan kisassa, jossa köyden varassa riippuu Clintonin jatkoon pääsy.

Tälläkin viikolla Obama käytti 8.1 miljoonaa dollaria ja Clinton vain 3.1 miljoonaa televisiomainontaan. Obaman kerrotaan myös käyttäneen yli neljä kertaa Clintonin summien verran tulevaan kahden viikon päästä pidettäviin äänestyksiin. Obaman rahajätti saa monet Clintonin kannattajat huolestumaan. Kaikkie hänen suurimmat kannattajansa ovat etsimässä kiihkeästi uutta tukea Clintonille. Alan Patricof, kansallisten finanssien puhemies kertoi, että viime kuussa hänelle soitettiin neljästi, ja kysyttiin niin kutsutun 527- ryhmän järjestämisestä tukemaan Clintonia.

Opiskelija lämmössä (uutisvuoto)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ratkaiseeko siis raha vai seuraako raha vain perässä sinne, minne äänestäjät ovat jo menneet?

Anonyymi kirjoitti...

Enemmän arvelisin jälkimmäistä vaihtoehtoa. Eiköhän tämä ole nyt vain taas yksi uusi todiste Obaman suosiosta ja Clintonin vaikeuksista.

anni