22.4.2008

Esivaalit Pennsylvaniassa

Yhdysvaltain demokraattien esivaalien äänestys on alkanut Pennsylvaniassa. Clintonilla on paineet, koska Obama on vienyt muissa äänestyksissä suurimman osan valitsiamiehistä. Obamalla ei ole Pennysylvaniasta oikeastaan muuta kuin voitettavaa, mikä tekee tilanteesta mielenkiintoisen.

Clinton on kuitenkin sanonut pistävänsä kaiken peliin. Clintonin "kaikki peliin" taktiikallaan haluaa mm. kyseenalaistaa Barack Obaman kyvyn johtaa Yhdysvaltoja kriisitilanteessa.
Kyselyiden mukaan Hillary Clinton on ennakkosuosikki. Hän tarvitsevan kuitenkin hyvin selkeän voiton, jotta hänellä olisi vielä mahdollisuus lyödä Obaman. Ratkaisu huipentuisi elokuussa pidettävään puoluekokoukseen.

Hillarylla on myös kaksi muuta todennäköistä kohtaloa Iltasanomien mukaan. Ensimmäinen olisi, että Clinton voittaa niukasti, mikä on todennäköisin vaihtoehto. Vaatimukset Clintonin luopumisesta kuitenkin kasvavat, sillä demokraattien keskinäinen taistelu pelaa liiaksi republikaanien hyväksi. Toinen vaihtoehto olisi, että Clinton häviää Obamalle. Tässä tapauksessa Clintonin presidenttitie katkeaa ja luopuminen kisasta on väistämättä edessä.

Uutispäivystäjä Kalle

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon analyysiin voin yhtyä. Yllätys olisi roima voitto, joka saisi puhtia Hillaryn vaalivankkureihin. Pennsylvania on kyllä kuin pedattu Clintonille. Perinteisen savupiipputeollisuuden osavaltio, joka on menettämässä työpaikkoja rakenneuudistuksissa. Obama vielä tupeksi lausunnoissaan työläisväestön passiivisuudesta.