25.2.2008

Usko taantumaan kasvaa

Yhä useampi amerikkalainen ekonomisti uskoo, että maan kansantalous ajautuu taantumaan tänä vuonna.

Tuoreen kyselyn mukaan taantumaan uskovien määrä on kaksinkertaistunut 45 prosenttiin vastaajista. Enemmistö kuitenkin odottaa taantuman olevan ”melko hillitty” ja kestoltaan lyhyt.

Ekonomistien mukaan elvytyspaketti ja keskuspankki FED:n koronlaskut alkavat jälleen vauhdittaa talouskasvua toisella vuosipuoliskolla.

Associated Press

- Uutispäivystäjä

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perinteisesti talousahdingossa turvataan republikaaneihin, mutta nyt tilanne on syntynyt republikaanien hallintokauden seurauksenaa tai ainakin aikana. Vaikea sanoa vaikuttaako taantuman syntyminen vaaliasetelman kannalta suuntaan jos toiseenkaan. Varsinkin kun McCain on pitänyt etäisyyttää Bushin adminsitraatioon.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi talousahdingossa turvataan republikaaneihin? Suomessahan on toisinpäin. Nousukaudella porvarit, talousahdingossa demarit.

Anonyymi kirjoitti...

Sama täällä! En oikein ymmärrä miten huono taloustilanne helpottaisi republikaanien elämää. Yleensä talouden sakatessa enemmistö ihmisistä alkaa hakea turvaa ja syyllistä huonoon tilanteeseen. Tällöin populismi puree nimenomaan parhaiten. Ääniä on helppo kerätä, kun kiertää ympäri maata kertomassa kuinka vapaakauppa perkeleestä jne.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan sitten niin, että Yhdysvalloissa taantumat ovat syntyneet demarihallituksen aikana?

Anonyymi kirjoitti...

Luulen myös, että republikaani presidenttinä ei nostaisi Usan talousahdingos, koska republikaani sen sinne on vienytkin. Joten epäilen, että republikaaneilla ei ole etulyönti asemaa kun haetaan niiden ihmisten ääni, jotka ajattelevat vain taloutta.

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

En lähtisi syyttelemään presidentti Bushia kauhean rajusti talouden ongelmista, koska nykyisten ongelmien taustalla on pääosin asuntokuplan puhkeaminen.