26.2.2008

Obaman kuva kuumentaa tunteita













Demokraattien presidenttiehdokkuudesta kamppailevat Barack Obama ja Hillary Clinton jatkavat tukkanuottasilla oloaan. Tällä kertaa kiistan aiheena on internetissä leviävä kuva jossa Obama on pukeutunut perinteiseen afrikkalaisasuun vieraillessaan Keniassa.

Kuvan julkistanut nettisivusto kertoo sen olevan peräisin Clintonin kampanjatyöntekijöiltä.

BBC News

- Uutispäivystäjä

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Likaista peliä, jossa sylttytehdas on aina hämärrettävissä. Tällainen toimintakulttuuri on omiaan tuottamaan Amerikalle tyypillisiä vainoharhaisia sepitelmiä vallan toimijoista ja organissaatioista.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kuva herättää tunteita? Syytetäänkö Obamaa vai syyttääkö Obama? En ole perehtynyt asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sehän tässä on jännää, että kuva koetaan negatiivisenä. Sen tehtävä on kai luoda mielikuvaa ei-presindentillisestä ja ei-uskottavasta henkilöstä. Mutta miksi tämä olisi sellainen? Sehän taitaa olla somalipäällikön asu!

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Luulen, että kyse on vanhoista muslimisyyttelyistä, joiden takia jo kaksi Clintonin vaalivirkailijaa erotettiin. Obama on pitkin matkaa vakuutellut olevansa kristitty. Ilmeisesti siinä menee amerikkalaisten raja suvaitsevaisuudessa, uskonnossa. Muslimit ovat terroristeja.

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

Jenkkilässä valitettavasti on hyvin paljon imisiä joille muslimi on sama terroristi. Siellä on media päässyt muokkaamaan ihmisten mielipiteet perusteellisesti. Törmää siihen täällä Euroopassakin, mutta luulen, että täällä tuolla kuvalla olisi voinut olla positiivinenkin vaikutus ihmisiin, kuvaamalla esim. kuinka Obama hyväksyy kaikki kulttuurit tai haluaa oppia niistä lisää.
Fiksu veto Clintonilta, kun voitto on tärkein. Varmasti kalasti joitain prosentteja pois Obaman puolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Luulen, että voi myös kääntyä Clintonia vastaan, jos kuva on Clintonin julkisuuteen tuoma. Niinhän kävi myös plagiointisyyttelyssä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se aika naurettavaa, että pyritään tuomaan toisesasta huonot puolet esiin, niin kuin tässä kuvassa Clinton on varmasti yrittänyt. Clintonin pitäisi keskittyä mielummin tuomaan omat hyvät puolet esiin, jotta pystyisi haastamaan Obaman.