8.5.2008

Pohjois-Carolina Obamalle, Indiana Clintonille

"Yhdysvalloissa Barack Obama on voittanut demokraattien esivaalit Pohjois-Carolinan osavaltiossa. Hillary Clinton puolestaan voitti Indianassa. Merkittävällä voitollaan Obama lisäsi tiukassa kilvassa johtoaan Hillary Clintoniin, joka ei luovu toivosta."
YLE, 7.5.08

New York Times ei erehtynyt; Clinton vei Indianan Obaman voittaessa Pohjois-Carolinassa. Obama voitti Pohjois-Carolinan jopa odotettua vahvemmin saaden 14% äänistä, mutta Clintonin voitto Indianassa ei ollut yhtä vakuuttava, ero oli vain n.2%.

Clinton on kuitenkin nyt hyvin pahassa asemassa. Hänen pääsynsä demokraattien ehdokkaaksi näyttää koko ajan yhä epätodennäköisemmältä. Lisäksi sekä Yle, Helsingin Sanomat, että New York Times puhuvat kaikki Clintonin kampanjan rahavaikeuksista; viimekin kuussa Clinton joutui käyttämään kampanjointiinsa omia varojaan 6,4 miljoonaa dollaria. Jollei suuria käänteitä tapahdu, alkaa Hillaryn peli näyttää pikkuhiljaa pelatulta. Toisaalta, onhan kyseessä Yhdysvallat - mitä vain voi tapahtua.


Uutispäivystäjä, Anni

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Time -lehdessä oli iso artikkeli, jossa kuvattiin viisi virhettä, jotka Clinton oli tehnyt vaalikampanjassaan. Hän ei piitannut muutosilmapiirin luomisesta vaan vetosi kokemukseen. Hän myös keräsi ympärilleen lojaaleita tukijjoita, muttei päteviä. Kampanjassa on huonojen neuvontantajien vuoksi tehty muutamia pahoja virheitä. Jne.