5.5.2008

Perhepappi muuttaa vaalien suuntaa

Obaman suosion laskuun uskotaan muuallakin kuin Yhdysvalloissa.

Suomessa Helsingin Sanomat selittää tätä alamäkeä pastorikohulla. Lehti kertoo kyselyjen näyttäneen maanantaina, että Obaman perhepapin, Jeremiah Wrightin, esiinnyttyä amerikkalaismedialle viime viikolla, Obaman kannatus on lähtenyt selvään laskuun.

”Obaman jyrkkää alamäkeä selitetään Wright-kohulla, jota kommentoidaan amerikkalaisviestimissä aamusta iltaan. Viime viikon maanantaina Obaman musta chicagolaispastori sanoi kansallisella lehdistöklubilla esimerkiksi uskovansa, että Yhdysvaltain hallitus saattoi luoda aids-taudin tappaaksen mustat.

Radikaalit, kyseenalaiset ja epäamerikkalaisiksi tulkitut kannat ovat saaneet amerikkalaiset pohtimaan, missä määrin "Obaman henkiseksi oppaaksi" nimitetty Wright on vaikuttanut ehdokkaan maailmankatsomukseen. Obama irtisanoitui täysin Wrightin ajatuksista.

The New York Timesin ja CBS-kanavan maanantaina julkaisemassa kyselyssä 47 prosenttia sanoi uskovansa, että Obama tuomitsi Wrightin puheet, koska "se auttaisi häntä poliittisesti". 34 prosenttia ajatteli, että "hän on todella eri mieltä Wrightin kanssa". ”

Pekka Mykkänen, HS, 5.5.08


uutispäivystäjä Anni



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä voi miettiä sitä, miten paljon media vaikuttaa ehdokkaiden julkisuuskuvaan. Yhtäältä ehdokkaat haluavat esittää itsensä tietynlaisina ja käyttävät tämän kuvan luomiseen mediaa. Toisaalta myös medialla on oma tahtonsa, joka ei ole aina sama kuin ehdokkaan tahto. Eli kumpi vie ja kumpi vikisee?