19.1.2008

Joukon viisaus

Joukon viisaus

















Tietoisku 25.01.2009
Puhuja: Ville Venäläinen
Kuvaus: Ismo Funke, Teresa Gestranius ja Sirpa Kääriäinen
Editointi: Sirpa Kääriäinen

"Ihmiset joukkona, tiettyjen lainalaisuuksien ollessa voimassa, ovat viisaampia kuin yksikään sen yksilö"


Videoesitys


<a href="/fi/orgs/metodix/case/pressa2008/materials/tausta/joukon_viisaus_wmv_venalainen_07_02/embedded/video.wmv" target="_newwindow">video.wmv</a>

Aiheesta muualla:

Joukon viisauden soveltamista

Kirjallisuutta aiheesta

  • Rheingold, Howard (2002). Smart Mobs: The Next Social Revolution. Perseus Books Group.
  • Surowiecki, James (2004). The Wisdom of Crowds: Why The Many Are Smarter than the Few and How Collective Wisdom Shapes Economies, Societies and Nations.
  • Crumlish, Christian (2004). The Power of Many: How the Living Web Is Transforming Politics, Business and Everyday Life.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen esitys

29.1.2008

Katsoin esityksen kaksi kertaa ja se oli ihan mielenkiintoinen. Osittain voin olla Ville kanssa samaa mielta. Muurahaiskeko systeemi jotenkin kolahti.

Minulla ainakin toimi esitys (video) hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Joukon viisaus ja videon näkyvyys

4.2.2008

Tuoreen markkina-arvion mukaan Firefox on suomen suosituin selain. Villen video ei sillä ehkä näy ilman vippaskonsteja. Itse sain videon näkyviin IE:llä. Mitä tästä pitää ajatella?

- al

Anonyymi kirjoitti...

Annan atk-tuelle pohdittavaksi

4.2.2008

Pitää kysyä itseä viisaammilta. Saattaa johtua jostain Firefoxille tyypillisestä lisäosasta tai sen puutteesta. Minulla Firefox edelleen pelittää ongelmitta. Tässä on muuten yksi syy, miksi kannattaa käyttää esim. Youtubea, joka muuntaa kaikki videot samaksi flash-formaatiksi. Jos yksi toimii niin kaikki toimivat. Mekin viemme nykyään enimmäkseen videot sinne. Ratkaisevaa oli se, että ne voidaan myös tagata metatiedoin systemaattiseen käyttöön.

- hannu