16.6.2008

Kuka on heistä numero 1?

Näin kuuluu otsikko saksalaisessa GALA -lehdessä. Artikkelin aiheena oli, kumpi sopisi valkoiseen taloon paremmin Michelle Obama vai Cindy McCain.

Michelle Obamasta mainittiin muun muassa hänen klassinen ja elegantti pukeutumisensa, jossa hän välillä sortuu myös liian rentoihin asusteisiin. Hänen kerrotaan meikkaavan vähän, jos ollenkaan ja käyttävän neutraaleja värejä vaatteissaan. Michelle, jonka hiukset on leikattu "Doris-Day"- tyylin mukaisesti on lehden mukaan usein naurava ja hymyilevä lihaksikas nainen.
Cindy McCain on täysin Michellen vastakohta ja hänet on jopa rankattu täydelliseksi First Ladyksi muistuttaen ulkonäkönsä ja pidättäytyvän luonteensa ansiosta Nancy Reagania. Hänen kerrotaan rakastavan klassisia pukuja ja olevan aina täydellisesti meikattu, blondattu ja hiukset tyylikkäästi taiteiltuna.

Jos nämä samat asiat ovat myös USA:n puheen aiheena niinkin isolla tekstillä, kuin täällä Saksassa saatta presidentti ehdokkaiden naisilla olla hyvinkin ratkaiseva vaikutus presidentin valintaan pinnallisempien äänestäjien suhteen. Nähtäväksi jää kuinka suurta osaa naiset alkavat pelaamaan ja kuinka likaiseksi heidän kamppailunsa kääntyy..

"Birgit"

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisia eroja first lady -ehdokkaiden välillä. Sopii kyllä hyvin kuvaan. Sukupolvierot näkyvät, mutta on siinä muutakin.