22.5.2008

Ei vieläkään ratkaisua.
























Kentuckyn ja Oregonin esivaalit eivät ratkaisseet vieläkään Demokraattien presidenttiehdokasta. Obamalla on nyt yli puolet valitsijamiehistä, mutta hän ei ole vieläkään rikkonut 2 026 valitsijan rajaa, jolla hän voittaisi.

Obama voitti Oregonin vaalin selkein lukemin, mutta Kentuckyn vaalit vei murskalukemin Clinton. Kentuckyssa Clintonin kannatus oli vahvaa kaikissa äänestysryhmissä. Erityisesti hän sai ääniä vaaleaihoisilta, keski-ikäisiltä äänestäjiltä.

santeri

5 kommenttia:

Nettilukion vaaliryhmä kirjoitti...

Enää on pari kolme osavaltiota ja reuilut 80 valitsijamiestä valitsematta. Nykyasetelmin Obama vie potin kuten tiedetään. Clintonin taktiikka onkin vääntää Michiganin ja Floridan tulokset mukaan. Niistähän ei valittu valitsijamiehiä, koska vaalit pidettiin väärään aikaan. Kampanjoita ei pidetty niissä ollenkaan eikä Obaman nimi ollut edes vaalilipuissa Michiginassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä tässä ratkaistaan samalla tulevaa presidenttiä. McCain ja republikaanit ovat kaukana perässä valtakunnallisissa gallupeissa. Repparit ovat juuri kärsineet kolme pahaa täytevaalitappiota vaalialueille, joissa ne aikaisemmin ovat olleet suvereeneja.

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkö kukaan kuinka suuri merkitys sillä on, että Clinton saa monia ääniä vai sen vuoksi, että jotku valkoiset amerkkailiset eivät suostu periaattesta äänestämään tummaihoista miestä?? Ria

Aikaisa kirjoitti...

Se ainakin tiedetään, että Clintonia kannattaa perinteinen demokraattien "blue collar"- eli duunarisiipi. Siis valkoinen työväki. Mutta onhan se myös niin, että demokraatit ovat afrikkalaisperäisten amerikkalaisten puolue. Obamaa kannattaa enemmän koulutettu valtaväestö. Sekin tiedetään, että hispaanot ovat enimmäkseen Clintonin takana. Joku sosiologi voisi luonnehtia, että vähäosaiset kokevat kilpailevansa samoista niukoista sosiaalisista asemista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos infosta!!!